Schumacher brutalno iskreno: "To je mučenje"

Foto: Epa
Foto: Epa
Oglej si celoten članek

Mick Schumacher, dirkač z nasjavnejšim priimkom v formuli 1, je na obeh dosedanjih dirkah nove sezone elitnega dirkaškega športa vpisal 16. mesto. Aktualni svetovni prvak razreda formula 2 priznava, da mu dirkanje na začelju startne vrste ne prinaša pravega zadovoljstva.

Sramota Tako mizerne so plače nekaterih v formuli 1

Foto: Epa mick schumacher "Ne uživam preveč, kadar nisem na prvem mestu. Dirkanje na začelju brez prave konkurence je kot neke vrste mučenje," je priznal 22-letnik, ki v krstni sezoni brani barve nekonkurenčnega moštva Haas F1 Team, katerega član je tudi kontroverzni Nikita Mazepin.

V iskanju prepotrebne motivacije za nadaljnje delo in uspešno nadaljevanje sezone se je mladi Schumacher domislil prav posebne igre. "Pretvarjam se, da je to moja osebna velika nagrada. Na primer, če imam pred sabo Nicholasa Latifija (Williams, op. a.) ali Georga Russella (Williams, op. a.), si predstavljam, da sta to vodilna dirkač na dirki, jaz pa ju moram dohiteti," je razkril mladi dirkač.

Spregovoril je tudi o teži njegovega priimka. "Lahko rečem, da bržkone nikoli ne bom mogel zadovojiti vseh ljudi. Zavedam se svoje vrednosti, vem, kaj sem dosegel, da sem prišel do sem. Od očeta nisem podedoval samo priimka, temveč tudi njegove gene. Verjamem, da imam zelo dober paket in verjetno tudi najboljšega učitelja na svetu."

Foto: Profimedia Mick Schumacher

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:36 30. April 2021.

    Točno.Vse je v genih. Tudi pri nas se vse prenaša iz roda v rod. Otroci tajkunov in skorumpiranih politikov se …

  • 02:08 30. April 2021.

    A je ta Mick totalni idiot ali kaj!? Kako nima nobene motivacije? Sedaj vsaj vidi, da to ni formula 2, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.