Schumacher doživel šok: "Ali naju hoče ubiti?"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mick Schumacher je zašel v konflikt z moštvenim kolegom Nikito Mazepinom.
Oglej si celoten članek

Mick Schumacher (Haas F1 Team) je v ponovljenem startu dva kroga pred koncem kaotične dirke za VN Azerbajdžana izgubil mesto v primerjavi z moštvenim kolegom Nikito Mazepinom.

F1 Kaos v Bakuju! Max pri 300 km/h v zid, Vettel in Gasly na stopničkah!

Ruski dirkač, ki  je večji del dirke vozil za Schumacherjem, se je kmalu zatem znašel pod velikim pritiskom, a je ob poskusu Nemčevega prehitevanja na ravnini nevarno zapeljal v desno, kar je izzvalo besno reakcijo aktualnega svetovnega prvaka razreda formula 2. "Kaj, za vraga, je bilo to? Ali naju hoče ubiti?" je po radijski zvezi zavpil Schumacher, ob tem pa tekmecu z roko nakazal, kaj si misli o njegovi nevarni vožnji.

"Razumemo, Mick. Videli smo. Vsi vemo, kaj se je zgodilo," je dirkača miril inženir in nanj apeliral, naj se raje osredotoči na prečkanje ciljne črte.

Schumacher je po dirki dejal, da si bo moral ogledati počasen posnetek. "V dirkalniku ni bilo prav nič prijetno," je poudaril.

Mazepin je posredno priznal svojo napako. "Malce sem bil jezen, ker sem na ravnini izgubil mesto proti moštvenemu kolegu," je dejal.

Šef moštva Gunther Steiner je zatrjeval, da so v zakulisju razrešili vsa nesoglasja. "Na ravnini je prišlo do neljube situacije, vendar smo se pogovorili in razščistili stvari. Prišlo je do nesporazuma, a smo takoj vse uredili."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.