Schumacher in Bianchi pred dolgo rehabilitacijo

Foto: EPA
Foto: EPA
V prednovoletnih dneh mineva leto dni od hude smučarske nesreče nekdanjega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja.
Oglej si celoten članek

Sedemkratni svetovni prvak je bil zaradi možganskih poškodb dolgo v komi, zdaj počasi okreva, a njegova družina razsežnosti poškodb ali poteka zdravljenja ne razkriva javnosti. Pred letom dni, 29. decembra 2013, je Michael Schumacher doživel nesrečo med smučanjem v Franciji. Po padcu med smuko na neurejenem delu smučišča v Meribelu si je poškodoval glavo, njegovo stanje je bilo nekaj časa kritično, potem so ga dolge mesece obdržali v umetni komi. Poleti so ga prepeljali v zasebno kliniko v Švico, zdaj je v domači oskrbi.

Informacije o njegovem zdravstvenem stanju so redke. Njegova družina se drži pravila, da je to zasebna zadeva Schumacherja in njegovih svojcev, žena Corinna je zaprosila medije, naj ne vrtajo za informacijami. Z njimi občasno postreže le menedžerka zdaj še 45-letnega dirkača (46. rojstni dan bo imel 3. januarja) Sabine Kehm, a so skromne in splošne. Nazadnje je povedala, da zdravljenje poteka dobro, da Schumacher napreduje in da mu koristi mir zadnjih mesecev. Zdravnik Jean-Francois Payen, ki je sodeloval v prvi fazi zdravljenja, je dejal, da lahko okrevanje po tako hudih poškodbah traja več let.

Bianchi še vedno nezavesten

Formulo 1 je jeseni prizadela še ena podobna nesreča. Mladi francoski up Jules Bianchi se po hudi nesreči na dirki v Suzuki zdaj namesto za prostor v najboljših ekipah bori za vrnitev v čim bolj običajno življenje. Tudi on je bil po trčenju v Suzuki, njegov dirkalnik je v slabem vremenu z mokre steze odneslo v zaščitne ograde, kjer je silovito trčil v delovni stroj, več dni v komi, stanje pa se le počasi izboljšuje.

Njegova družina je pred prazniki sporočila, da je stanje nespremenjeno. "Je nezavesten, vendar diha samostojno. V veliko tolažbo nam je, da se bori. Čaka nas izredno naporen rehabilitacijski program," sta dejala njegova starša in se zahvalila osebju bolnišnice v Nici, kjer skrbijo za 25-letnega dirkača.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.