Za malega Schumija so se stvari obrnile na glavo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dirkač z najslavnejšim priimkom v formuli 1 ima visoke ambicije za nadaljevanje letošnje sezone.
Oglej si celoten članek

Moštvo Haas F1 Team, katerega član je Mick Schumacher, sin legendarnega Michaela Schumacherja, je bilo eno največjih presenečenj uvodne dirke nove sezone formule 1 v Bahranju.

Največ pozornosti je bil deležen povratnik med dirkaško elito Kevin Magnussen, ki je dirko končal na visokem petem mestu, v senci moštvenega kolega pa se je najboljšega rezultata v karieri veselil "mali Schumi" (11. mesto).

Nemški dirkač, ki je bil v uvodnem krogu vpleten v trčenje z Estebanom Ocononom, je zgolj za eno mesto zgrešil svoje prve točke v F1. Njegov najboljši rezultat v lanski sezoni, v kateri sta bila zdaj že z nekdanjim moštvenim kolegom Nikitio Mazepinom prikovana na začelje startne vrste, je bilo 12. mesto na VN Madžarske.

Foto: Epa Mick Schumacher Haas je med pripravami na novo sezono dodobra izboljšal konkurenčnost svojega paketa, zato so Schumacherju že po eni dirki močno narasli apetiti. Potem ko je lani stremel k temu, da ciljne črte ne bi prepeljal zadnj, mu danes misli že uhajajo k stopničkam. Tudi zato ni bil povsem zadovoljen z razpletom dirke v Bahrajnu, ki v rezultatskem smislu sicer predstavlja vrhunec njegove kratke kariere. "Čeprav smo dosegli naš najboljši rezultat, smo na nek način še vedno razočarani, kar samo dokazuje, da imamo še precej večji potencial," se nadaljevanja že veseli Schumacher. "Lepo je biti razočaran in sanjati o nečem večjem. To nas motivira, da se trudimo in na vsaki dirki izkoristimo ves svoj potencial. Morda ga celo presežemo," se nadeja 23-letnik.

Pojasnil je tudi, kako so se z uspehom Magnussena spremenili njegovi cilji. "Na novo sem moral zastaviti pričakovanja. Če smo lani upali na 16. mesto, zdaj vemo, da se lahko letos potegujemo tudi za peto. Magnussen ima ogromno izkušenj v tem športu. Veliko je doprinesel k ekipi in lepo se je učiti od njega. Deliva si vse informacije in se odkrito pogovarjava o ovinkih ter občutki v dirkalniku. Skupaj delamo v smeri, da bi dirkalnik še izboljšali," je poudaril Nemec.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.