Schumacher ni varen pred zasledovalci

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji svetovni prvak Nigel Mansell meni, da bi lahko njegov rojak Lewis Hamilton ogrozil rekorde legendarnega Michaela Schumacherja, ki z 91 zmagami in sedmimi naslovi prvaka uživa status najuspešnejšega dirkača vseh časov.
Oglej si celoten članek

Lewis Hamilton je z zmago na lanskoletni VN ZDA postal najuspešnejši britanski dirkač vseh časov, potem ko je na večni lestvici prehitel nekdanjega svetovnega prvka (1992) Nigela Mansella. Dirkač Mercedesa, ki se je lani okitil z drugim naslovom (2008, 2014), je tudi letos v najboljšem položaju za novo skupno zmago, saj ima trenutno 17 točk prednosti pred moštvenim kolegom Nicom Rosbergom.

Mansell, sicer velik navijač britanskega kolega, je v pogovoru za medijsko hišo Sky Sports dejal, da bi Hamilton lahko izboljšal dosežke Michaela Schumacherja, ki je v svoji karieri zbral 91 zmag, 68 najboljših startnih položajev in sedem naslovov svetovnega prvaka (1994-1995, 2000-2004). Za primerjavo, njegov najbližji zasledovalec po številu zmag je Alain Prost, ki jih je dosegel ''le'' 51.
Foto: EPA michael schumacher lewis hamilton Hamilton je trenutno pri 37 zmagah in 44 najboljših startnih položajih, Mansell pa meni, upoštevajoč popolno prevlado Mercedesa, da bi lahko v prihajajočih sezonah omenjene številke močno narasle.

''Vse,'' je na vprašanje, kaj lahko Hamilton še doseže, odvrnil Mansell. ''Z Mercedesom bi lahko ogrozil Michaela Schumacherja. Pot bo dolga, vendar ni nemogoče, saj sem prepričan, da bo Mercedes želel ostati najboljša ekipa. Lewis je v tem trenutku najboljši dirkač na svetu,'' je dodal 61-letnik.

Med dirkaškim koncem tedna v Montrealu je Bernie Ecclestone še enkrat potrdil svojo izjavo, da je Hamilton najboljši svetovni prvak vseh časov, s čimer se Mansell ni povsem strinjal.

''To so zelo močne besede. Lewis je odličen svetovni prvak, a skozi zgodovino smo imeli več odličnih prvakov. Ima izjemno podporo neverjetnega proizvajalca, kar je lepo imeti. Poleg njega dirkajo še trije, štirje svetovni prvaki. Dajte jim enak dirkalnik in pogoje, pa bodo dosegali podobne rezultate,'' je sklenil Mansell.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.