Schumacherjev bolid najdražji v moderni dobi F1

Foto: EPA Jean Todt Michael Schumacher Ferrari
Na dražbi prodan dirkalnik sedemkratnega svetovnega prvaka.
Oglej si celoten članek

Ferrari F2001 je postal najdražji bolid v moderni dobi formule 1. Na dražbi dražbne hiše Sotherby's v New Yorku je bil dirkalnik s katerim je Michael Schumacher leta 2001 zabeležil svojo zadnjo zmago na Veliki nagradi Monaca prodan za 5,5 milijana funtov (6,17 milijona evrov). F2001 je legendarnega Nemca popeljal do devetih zmag v sezoni in do njegovega četrtega od sedmih naslovov svetovnega prvaka.

Del denarja od zaslužka bo prejšnji lastnik namenil fundaciji Michaela Schumacherja, ki nosi ime Keep Fighting Foundation.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.