Schumacherjev rekord v nevarnosti

Foto: Epa lewis hamilton
Aktualni svetovni prvak bo imel prihajajoči konec tedna priložnost izenačiti izjemen rekord Michaela Schumacherja.
Oglej si celoten članek

Lewis Hamilton (Mercedes) bo v nedeljo napadal svojo osmo zmago na znamenitem Hungaroringu, kjer bo na sporedu trejta preizkušnja skrajšanje sezone 2020.

Britanec, ki ima po dveh dirkah šest točk zaostanka za Valtterijem Bottasom (Mercedes), bi lahko postal šele drugi dirkač v zgodovini, ki bi na enem prizorišču zbral kar osem zmag.

Foto: Profimedias brawn schumacher To je doslej uspelo samo legendarnemu Michaelu Schumacherju, ki je osemkrat slavil na VN Francije.

"Sploh nisem vedel za to," je novinarjem povedal sedemkratni zmagovalec VN Madžarske (2007, 2009, 2012, 2013, 2016, 2018, 2019).

"Vedno, kadar me spomnite na kakšen Michaelov rekord, me še vedno fascinira,koliko naslovov, zmag in najboljših startnih položajev ima. Rekord za rekordom. Vsakič znova me nekaj opomni na njegovo veličino in uspehe," je dodal Britanec.

Schumacherjevi rekordi so sicer vse bolj ogroženi. Hamilton je že rekorder po številu najboljših startnih položajev, zbral jih je kar 21 več od Nemca (89>68), medtem ko Schumacher še vedno vodi po zmagah (91) in naslovih svetovnega prvaka (7).

Hamilton je trenutno pri šestih naslovih in bi se z legendo Ferrarija lahko izenačil že letos. Na obzorju je tudi rekord po številu zmag na dirkah za veliko nagrado, dirkač Mercedesa zaostaja samo še za šest (85).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.