Schumacherjevi navijači ogorčeni nad temi prizori

Foto: Print Screen
Napovednik dokumentarnega filma o Michaelu Schumacherju je razburil številne navijače nekdanjega nemškega dirkača.
Oglej si celoten članek

Po spletu že nekaj časa kroži neuradni napovednik za prihajajoči dokumentarni film o Michaelu Schumacherju, ki ga bodo v nemških in švicarskih kinih premierno predvajali 5. decembra.

Dokumentarec, v katerem bodo nastopili številni člani Schumacherjeve ožje družine, bo navijačem ponudil vpogled v vilo nekdanjega vrhunskega dirkača, ki je od tragične nesreče leta 2013 skrit pred očmi javnosti.

Po družbenih omrežjih se je razširil napovednik dokumentarnega filma, ki na prvi pogled deluje avtentično, vendar gre v resnici za neuradno stvaritev, s katero je avtor po mnenju razjarjenih navijačev sedemkratnega svetovnega prvaka prestopil mejo dobrega okusa. Video si je doslej samo na portalu YouTube ogledalo že več kot 600.000 ljudi.

Foto: Epa michael schumacher Napovednik se prične z dirkaškimi prizori, nato pa se dogajanje preseli na sneg, kjer se je poškodoval nekdanji zvezdnik F1. Sledijo prizori domnevnega padca na smučišču, reševalnega helikopterja, bolnišnice in celo operativnega posega.

V nobenem trenutku video ne prikazuje dejanskih prizorov dogajanja, vendar so navijači vseeno prepričani, da gre za neokusen in zavajajoč prikaz dogodkov. 

Neprimerne se jim zdijo tudi besede napovedovalca: "Bližje kot si smrti, bolj se počutiš živega." Še zlasti šokanten je prizor nekega moškega, domnevno Schumacherja, ki se z invalidskim vozižkom vozi po bolnišničnih hodnikih. 

"Kaj, za vraga, je tole?" se glasi eden od ogorčenih zapisov. "Ali je to neslana šala? Tole je res neokusno," je dodal nekdo drug. "In kaj naj bi vse tole pomenilo?" se je spraševal tretji. "Kakšna šala je to? Kot da se je vrnil in osvojil naslov svetovnega prvaka?" se je nad naracijo pritoževal četrti. "Brutalno, neprimerno, žaljivo," je še nekaj odzivov spletnih uporabnikov.

Oglasil se je tudi avtor napovednika, ki je v svoj bran zapisal: "Ne razumem, zakaj takšno ogorčenje. To je samo neuradni navijaški napovednik. Zelo kvaliteten prikaz dogodkov. To je realnost. Jasno je, da to ni uraden material. Zakaj ne bi smeli tega objaviti? Video ne prikazuje nobenih eksplicitnih fotografij."

Končno presojo o (ne)primernosti napovednika prepuščamo vam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:36 10. Junij 2019.

    Kaj se jocejo. To je kruta realnost.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.