Schumi: "Me ne skrbi in ne trpim"

Foto: Žurnal24 Schumacher je bil na drugem treningu z več kot sekundo zaostanka šesti. (Foto: E
Michael Schumacher je odpisal to sezono in je z mislimi že v naslednji. "Bil sem že v tako težkih situacijah in zato me ne skrbi in ne trpim." Večna optimista pa ostajata Nico Rosberg in Felipe Massa.
Oglej si celoten članek
Vodilni Lewis Hamilton (McLaren) ima 127 točk. Rosberg jih ima na sedmem mestu 74, Schumacher na devetem le 34. Med njima je s 67, tudi manj od pričakovanj z začetka te sezone, Felipe Massa (Ferrari). "Vidimo, da smo malo za Red Bullom in McLarnom. Na zadnjih treh, štirih dirkah nismo bili dovolj dobri. Do konca je še dovolj dirk in na naslednjih treh se lahko vse spremeni," ostaja večni optimist Brazilec.

Sezona formule 1 se bo z nedeljsko VN VB prevesila v svoj drugi polčas. V boju za prvaka so dirkači Red Bulla in McLarna, blizu je tudi Fernando Alonso (Ferrari), medtem ko Mercedesova nemška voznika zaostajata že preveč. Michael Schumacher pred Silverstonom tako priznava, da je z mislimi že v naslednji sezoni, medtem pa se Nico Rosberg še ne predaja: "Še vedno se lahko občutno izboljšamo in doseženo nekaj zelo, zelo dobrih rezultatov." Pred 14 dnevi so v Valencii povsem pogoreli: Nico je bil na kvalifikacijah 12., na dirki 10., Michael pa je s 15. mestom dosegel najslabšo uvrstitev v karieri. "V naslednjih tednih lahko naredimo nekaj zelo velikih korakov," verjame Rosberg.

"O letošnjem prvenstvu ne razmišljam več, saj glede na točke, ki jih imam, to ni več realno," je bolj prizemljen sedemkratni prvak in zmagovalec 91 dirk. "Menim, da se moram na naslednjih dirkah čim več naučiti, da bi bil bolje pripravljen za naslednje leto. To je ta hip moja motivacija. V svoji karieri sem že bil v tako težkih situacijah in zato me ne skrbi in ne trpim. V letošnjo sezono sem vložil toliko dela kot nekoč in zato ne smem biti razočaran." Po petkovih dveh treningih Schumacher (popoldne je bil šesti) meni, da se v Silverstonu ne bo ponovila Valencia.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.