''Schumi najmočnejši rival''

Foto: EPA
Foto: EPA
Dirkač Ferrarija Fernando Alonso je Michaela Schumacherja označil za najmočnejšega rivala, s katerim je imel priložnost tekmovati v formuli ena.
Oglej si celoten članek

Fernando Alonso je moral v točkovanju prvenstva formule ena trikrat priznati premoč Sebastianu Vettlu, vendar se ob vprašanju o največjem rivalu v F1 ni odločil za štirikratnega svetovnega prvaka. Asturijca je bolj prepričal statistično najuspešnejši dirkač vseh časov Michael Schumacher.

Alonso se je formuli ena pridružil leta 2001, drugo leto Schumacherjeve dominacije s Ferrarijem. Štiri leta kasneje je takrat 24-letni dirkač Renaulta prekinil Schumijevo vladavino in se v sezonah 2005 in 2006 okitil z dvema naslovoma svetovnega prvaka. V naslednjih letih je dirkal s številnimi šampioni, kot so Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen in Jenson Button, a Schumi ostaja razred zase.

Več na:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.