Schumi: "Ob zmagah me bodo hvalili"

Foto: Žurnal24 Schumacher bo imel ta konec tedna priložnost, da kritikom zapre usta. (Foto: Reu
Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Michael Schumacher meni, da uspehi v preteklosti niso garancija za zmage v prihodnosti. Tako kot je zdaj na dnu, je lahko tudi na vrhu.
Oglej si celoten članek

Vrnitev Michael Schumacherja po treh letih v formulo 1 ni bleščeča. Še več, na prvih štirih dirkah je osvojil vsega 10 točk, oziroma 50 manj od vodilnega Jensona Buttna v McLarnu in kar 40 manj od moštvenega kolega Nica Rosberga v Mercedesu.

Pred veliko nagrado Španije, ki se danes začenja s prvim treningom, je sedemkratni svetovni prvak dejal: "Na Kitajskem moja predstava ni bila dobra.  Na preostalih dirkah sem bil na pravi poti. Sem velik optimist, da bo moja kariera šla v pravo smer. Glede na položaj, v katerem sem, ostajam zbran in miren. Zavedam se, da mi dirkalnik ni najbolj pisan na kožo, vendar pa tudi nisem pričakoval, da se bom le usedel vanj in pometel s konkurenco. To je proces, ki pa se razvija dobro."

Zmagovalec 91 dirk v formuli 1 je priznal, da je bil razočaran in jezen ob nastopu v Šanghaju, a trdi, da ga kritiki, ki menijo, da se ne bi smel vrniti na dirkališče, ne motijo, prav tako ne številne pripombe o tem, da je le senca starega Schumacherja, ki velja za kralja dirkališč. "Ko sem pozimi najavil svojo vrnitev, so bili vsi navdušeni. Ko nisem izpolnil pričakovanj nekaterih, so me začeli kritizirati. Ko bom naslednjič stal na zmagovalnem odru, bodo ti isti ljudje spet polni hvale. Tako je v življenju, ljudje so čustveni. Za ta čustva pa živimo," pravi Nemec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.