Schweini: "Zdaj razumem Zidana!"

Foto: Žurnal24 Največji užitek za Marca Materazzija – uspelo mu je sprovocirati še eno žrtev, d
Po zmagi Interja nad Bayernom je igralcem čestital tudi trener Reala José Mourinho. Vsi niso bili tako navdušeni: vezist Bavarcev Bastian Schweinsteiger se je po koncu tekme začel celo prerivati.
Oglej si celoten članek

Nekaj vročih trenutkov je sledilo torkovi zmagi Interja proti Bayernu, ko se je peščica igralcev obeh ekip zapletla v prerivanje. V središču vsega je bil spet Marco Materazzi, ki sicer spet ni igral, a je s svojim obnašanjem odločilno vplival na potek tekme, kot je kasneje razlagal zvezdnik Bavarcev Bastian Schweinsteiger, ki nad potezami kontroverznega italijanskega branilca na Allianz Areni ni bil niti najmanj navdušen. Prav Schweinsteiger je bil tisti, ki je želel Materazziju po koncu tekme odgovoriti s pestmi:

"Zdaj razumem, kako se je počutil Zidane," je kasneje razlagal Schweinsteiger in se spomnil na Materazzijev "največji trenutek", ko je v finalu svetovnega prvenstva leta 2006 uspel sprovocirati francoskega kapetana Zinedina Zidana, ki je moral zaradi udarca z glavo zapustiti igrišče. "Branilec Interja ni storil ničesar drugega, kot poskušal provocirati, tudi iz slačilnice. To ni bilo primerno obnašanje," je še dodal Schweinsteiger, podrobnosti Materazzijevih prijemov pa za zdaj še niso znane.

Pandev: "Nogomet je čudna igra!"
Napadalec Interja Goran Pandev je bil v zadnjem času v tako mizerni formi, v Serie A je dosegel le dva zadetka, da je le po zaslugi številnih poškodb v vrstah evropskih prvakov dobil priložnost za igro. Tihi Makedonec je z zmagovitim golom za 3:2 na gostovanju Interju prinesel četrtfinale Lige prvakov in postal veliki junak, saj so Italijani po porazu v Milanu z 0:1 v gosteh dosegli več zadetkov od Nemcev.

Nogomet je čudna igra.
Goran Pandev
"Nogomet je čudna igra," je po zmagi dejal Pandev in dodal: "V zmago sem verjel vse do konca. V zadnjih mesecih sem trdo delal na treningih, največja težava je bila psiha." Makedonec je poskrbel, da Italija po izpadu AC Milana in Rome ni ostala še brez svojega tretjega predstavnika v tekmovanju, Pandev pa je z golom popravil tudi vse napake vratarja Julia Cesarja, ki tako kot že na prvi tekmi na San Siru ni blestel niti na Allianz Areni. Takoj po koncu tekme je predsednika Interja Massima Morattija poklical trener Real Madrida José Mourinho, ki je nerazzurre v zadnji sezoni popeljal na evropski vrh in mu tako kot igralcem čestital za zmago ter izrazil navdušenje.

Sami smo si krivi. Sezone ne moremo več rešiti.
Arjen Robben

Rane že tako slabega Bayerna, ki je bil po minimalni zmagi na prvi tekmi pred domačimi navijači favorit za napredovanje, so po tem, ko so že izgubili bitko za naslov nemškega prvaka, po izpadu iz Evrope še večje. "Zabodli so nas naravnost v srce," je dejal predsednik Bavarcev Karl-Heinz Rummenigge in dodal: "V Bundesligi bomo poskušali rešiti, kar se rešiti da. Se pa zavedamo, da bo težko karkoli postoriti."

Prav Bayern bo namreč prihodnje leto gostil finale Lige prvakov, Bavarci pa na četrtem mestu prvenstva za drugim mestom, ki ga drži Bayer iz Leverkusna in neposredno vodi v najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje, zaostajajo že za velikih sedem točk. "Spet smo povsem sami krivi za poraz. To se nam dogaja prevečkrat. Nekako se moramo izkopati iz te črne luknje in si zagotoviti nastop v Ligi prvakov tudi prihodnjo sezono," je bil po porazu samokritičen nizozemski strateg Louis van Gaal, ki po sezoni zapušča klop Bayerna.

Spregovoril je tudi Arjen Robben, ki je pred dnevi razburil navijače Bayerna z izjavo, da si želi prestopiti v Milan: "Sami smo si krivi. Sezone ne moremo več rešiti."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.