Scolari: "Tujci nas spoštujejo, tu pa smo majhna ekipa"

Foto: EPA delavec Maracana Rio de Janeiro pokal konfederacij Foto: EPA Maracana stadion trava zelenica Rio de Janeiro pokal konfederacij Foto: EPA Maracana stadion trava zelenica Rio de Janeiro pokal konfederacij Foto: EPA Brazilija Boa Viagen plaža Recife obala morje pokal konfederacij Foto: EPA Brazilija Boa Viagen plaža Recife obala morje pokal konfederacij Foto: Reuters Neymar Brazilija Japonska pokal konfederacij trening Brasilia Foto: Reuters Cafu Scolari Brazilija Japonska pokal konfederacij trening Brasilia Neymar Foto: Reuters voda Brazilija Japonska pokal konfederacij trening Brasilia Lucas Moura Foto: Reuters Neymar Fred Brazilija Japonska pokal konfederacij trening Brasilia Foto: Reuters Neymar Hulk Lucas Moura Brazilija Japonska pokal konfederacij trening Brasilia Foto: EPA Scolari Brazilija Japonska pokal konfederacij trening Brasilia Foto: EPA Scolari Brazilija Japonska pokal konfederacij trening Brasilia Foto: EPA Scolari Brazilija Japonska pokal konfederacij trening Brasilia Foto: EPA Scolari Brazilija Japonska pokal konfederacij trening Brasilia Foto: EPA Scolari Brazilija Japonska pokal konfederacij trening Brasilia
Brazilski selektor Luiz Felipe Scolari je pred sobotno otvoritvijo pokala konfederacij, ki ga bo Brazilija v prestolnici Brasílii začela s tekmo proti Japonski, izrazil nekaj nezadovoljstva nad skeptičnimi rojaki, ki so še vedno nezadovoljni s podobo izbrane vrste. Scolari je prepričan, da bo "verdeamarelha" igrala dobro.
Oglej si celoten članek

"Nismo edini favoriti. So še druge ekipe, za katere vlada prepričanje, da bi lahko zmagale. Brazilija je veliko moštvo, tako kot so Italija, Španija ali Urugvaj. V tujini smo ekipa, vredna spoštovanja. Ljudje iz drugih držav nas cenijo, tu pa smo kljub vsemu le majhna ekipa," je bil dan pred otvoritveno tekmo pokala konfederacij piker brazilski selektor Luiz Felipe Scolari.

Scolari, ki je z Brazilijo leta 2002 osvojil zadnji naslov svetovnih prvakov, po povratku na klop "verdeamarelhe" (zeleno-rumene) še vedno ni prepričal rojakov. Ti bodo na vsako napako prežali tudi na generalki za svetovno prvenstvo, ki jo bodo Brazilci otvorili s sobotno tekmo proti Japonski v Brasílii.

"Smo v dobrem momentu. Zadovoljen sem z opravljenim delom ekipe in verjamem, da bomo igrali dobro," je dejal Scolari, ki se je leta 2002 naslova veselil ravno na japonskih tleh v Jokohami, kasneje pa na Japonskem tudi treniral. Vse oči bodo poleg Scolarija uprte tudi v Neymarja. Novi član Barcelone v majici z državnim grbom ni zabil že lep čas.

"Postal bo boljši, ko bo igral ekipno"

"Je 21-letni igralec, idol brazilskih navijačev in tudi moj idol, a je igralec kot vsi drugi, na igrišču ne more nositi enajst dresov. Edina zahteva, ki jo imam še vedno do Neymarja je, da je še naprej uporaben igralec za ekipo," je na nabito polni novinarski konferenci na državnem stadionu, ki nosi ime legendarnega nogometaše Manéja Garrinche, še povedal Scolari.

"Je nekdo, ki lahko narekuje tempo igri, lahko teče, podaja, preigra nasprotnike. Ampak postal bo še boljši, ko bo igral ekipno, a to bi lahko še trajalo. Zdaj sem zelo zadovoljen z njim, storil je vse, kar sem zahteval od njega, ampak z leti se bo še izboljšal."

Scolari po menjavi bivšega selektorja Mana Menezesa domače javnosti ni navdušil niti z zadnjo zmago nad Francijo, ki so jo lokalni mediji opisali kot "prigarano", je pa "Felipao" vsaj prišel do svoje druge zmage po povratku na zeleno-rumeno klop in si pripravil dobro izhodišče za začetek turnirja.

Pokal konfederacij, skupina A, prvi krog:

Sobota ob 21.00 (stadion Mané Garrincha, Brasília):
Brazilija − Japonska

Nedelja ob 21.00 (stadion Maracanã, Rio de Janeiro):
Mehika − Italija

Skupina B

Nedelja ob 00.00 (stadion Arena Pernambuco, Recife):
Španija − Urugvaj

Ponedeljek ob 21.00 (stadion Mineirão, Belo Horizonte):
Tahiti − Nigerija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.