Scolari v četrtek novi selektor Brazilije

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Luiz Felipe Scolari naj bi se v četrtek vrnil na klop brazilske nogometne reprezentance, ki jo je pred dnevi zapustil dosedanji selektor Mano Menezes. Vsaj tako trdijo viri blizu Brazilske nogometne zveze (CBF).
Oglej si celoten članek

Novi (stari) selektor Brazilije naj bi že v četrtek postal Luiz Felipe Scolari, ki je s "cariocami" osvojil naslov svetovnih prvakov leta 2002 na Japonskem in v Južni Koreji. Po poročanju Reutersa bo bivši selektor Kuvajta in Portugalske spet prevzel vodenje državne reprezentance, ki jo je do petka vodil zdaj že odstavljeni Mano Menezes.

Brazilijo leta 2014 čaka domače svetovno prvenstvo, ki bo še toliko bolj pomembno, saj Južnoameričani na naslov prvakov čakajo že od slavja pod taktirko Scolarija leta 2002. V Braziliji bo leto pred prvenstvom na sporedu tudi tradicionalni pokal konfederacij.

Predsednik CBF José Maria Marin je novinarjem v São Paulu dejal, da bodo novega selektorja imenovali v četrtek, a njegovega imena ni izdal. Scolarija je za novega selektorja v sredo označil tudi GloboEsporte. Novica sicer še ni uradna, brazilska nogometna zveza (CBF) pa naj bi novega selektorja imenovala v četrtek.

Sreda dan trenerskih menjav

"Brazilska nogometna zveza se je odločila, da bo Luiz Felipe Scolari na selektorskem položaju zamenjal Mana Menezesa," so zapisali pri GloboEsporteju, eni najbolj vplivnih in informiranih medijskih hiš v Južni Ameriki.

V sredo so se sicer zgodile še mnoge druge trenerske rošade - Mehičan Javier Aguirre je prevzel Espanyol, brazilski mojster Zico pa je izgubil službo pri Iraku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.