Še četrti domžalski poraz

Foto: Žurnal24
Domžale so na povratni tekmi kvalifikacij za Ligo prvakov izgubile z Dinamom in se s skupnim izidom 2:6 poslovile od Evrope. V letu dni so naši prvaki z Zagrebčani izgubili še četrtič.
Oglej si celoten članek
 

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 2. kolo, povratna tekma

Dinamo : Domžale 3:2 (6:2*)
*skupni izid

Čeprav so vse upanje na napredovanje v zadnje kvalifikacijsko kolo Lige prvakov izgubili že na prvi tekmi, so Domžalčani na stadion Maksimir prišli odločni popraviti vtis. Po začetnem otipavanju so imeli naši prvaki celo lepše priložnosti, tisto najbolj obetavno pa je zapravil Andraž Kirm , ki se je nekoliko s strani znašel v izredno ugodnem položaju, a je njegov strel mladi vratar Dinama Ivan Kelava odbil.

 
 

Dinamu bi čestital za zmago. Fantje so pokazali zelo dobro igro, Dinamo ima kakovost in je kaznoval naše napake.

Robert Pevnik

 
In čeprav je trener Domžal Robert Pevnik pred povratno tekmo želel predvsem manj samomorilskih napak v obrambi, pa so Zagrebčani domžalsko darilo dočakali že v 17. minuti. Takrat se je po prostem strelu  Mirka Hrgovića žoga po slabem posredovanju Luke Žinka odbila na drugo stran kazenskega prostora, kjer je bil povsem sam kapetan gostiteljev Igor Biščan , ki je mirno povedel svoje moštvo v vodstvo.

Tako kot lani je bil za Domžale usoden Dinamo. © Saša Despot

 
V usodo vdani naši prvaki so v 30. minuti le prišli do izenačenja. Po podaji Džengisa Čauševića s peto in prodoru Kirma je na drugi vratnici žogo v mrežo pospravil Danijel Brezič . Po tem zadetku je Dinamo povsem izgubil, Domžalčani pa so povsem zagospodarili na igrišču. Dobrih pet minut pred koncem polčasa je imel po kotu Kirma lepo priložnost Žinko, vendar je njegov strel z glavo ujel domači čuvaj mreže.

Drugi del pa se je vendarle začel po starih notah. Že v 51. minuti je Mirko Hrgović z roba kazenskega prostora zadel desni spodnji kot vrat Dejana Nemca in razdelil tribune. Ob splošnih ovacijah vzhoda in zahoda je severna tribuna, kjer domuje skupina Bad Blue Boys , nekdanjega kapetana Hajduka nagradila s plazom žaljivk in žvižgov.

 
 

Z uvrstitvijo v tretje predkolo smo uresničili osnovni evropski cilj.

Branko Ivanković

 
Sledila je uspavanka, nakar so udarili Domžalčani. Po kotu Kirma se je žoga odbila do rezervista Darka Zeca , ki je z glavo zaključil v nebranjeno mrežo. Vendarle pa slovenski prvaki rezultata niso dolgo zadržali, le tri minute pozneje je bilo 3:2. Po kotu Anteja Tomića je z glavo zadel Dino Drpić . Tekmo si je v Zagrebu ogledalo okoli 8.000 gledalcev. "Igralce sem opozarjal, da gre za nevarno tekmo. Z rezultatom sem zelo zadovoljen, Domžale niso imela kaj izgubiti in so odigrale dobro. Z uvrstitvijo v tretje predkolo smo uresničili osnovni evropski cilj," je po tekmi dejal trener Dinama Branko Ivanković .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.