Še dobro, da Lorbek ni postal boksar

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
"O, super. Dejan je ena od legend slovenskega športa in v čast mi je, da mi je predal nagrado," je bil nad dejstvom, da mu je lovoriko za najkoristnejšega košarkarja pripravljalne tekme med Slovenijo in Makedonijo (83:71) izročil Dejan Zavec, navdušen Erazem Lorbek.
Oglej si celoten članek

Slovenski center je nato še mrzlično odkimal ob hudomušnem vprašanju, ali je kdaj razmišljal o boksarski karieri. Še dobro, da je postal košarkar in ne boksar, saj bi navijači v tem primeru ostali prikrajšani za odlične košarkarske predstave, kakršno je prikazal na svoji prvi pripravljalni tekmi, ko se je Slovenija pomerila z Makedonijo. Pa čeprav sam pravi, da ni v formi. Kaj šele bo, ko ta pride ...

"Ves teden sem treniral z ekipo. Trener je v soboto odločil, da me pusti še na klopi, ker mogoče še nisem v pravi formi. Tokrat sem zaigral in so počivali drugi trije. Mislim, da imam še veliko prostora za napredek," je po zmagi nad Makedonijo skromno pripomnil Erazem Lorbek, čeprav je bil že na svoji prvi tekmi na pripravah izvrsten, pravi vladar v raketi in dobitnik naziva najkoristnejšega igralca tekme.

Seveda se temi, imenovani zavarovanje, ni mogel izogniti. Za ta teden je napovedan sestanek med njegovim zastopnikom in predstavniki Košarkarske zveze Slovenije. "V tem tednu se bodo dobili in rešili zadevo," je miren najstarejši Lorbek, ki je nato ocenil še ozračje v reprezentanci: "Vzdušje je super. Poznamo se že dolgo. To se vidi tudi na igrišču – lepo si podajamo žogo in ni težav. Mislim, da smo dokaj lepo premagali Makedonce."

Čeprav je pred tedni moral slišati in prebrati kar nekaj gorkih na svoj račun, pa je tako njega kot soigralce polna dvorana v Kidričevem, ki sprejme okrog tisoč ljudi, sprejela odlično. Erazem ni pozabil na zahvalo: "Občinstvo je vedno velik dejavnik za nas na velikih tekmovanjih. Tekme zmagujemo zaradi njega. Tudi tokrat nam je pomagalo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.