"Še dobro, da nismo banka"

Foto: EPA
Foto: EPA
Napadalca Thomasa Müllerja so povezovali s selitvijo v Manchester United v pravkar končanem poletnem prestopnem roku, Bavarci pa priznavajo, da so zavrnili bogato ponudbo.
Oglej si celoten članek

Bayernov izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge je razkril, da je bil Thomas Müller poleti res tarča bogate ponudbe neimenovanega kluba. Napadalca nemške reprezentance so neprestano povezovali s selitvijo v Manchester United - kjer bi znova sodeloval z nekdanjim trenerjem nemških prvakov Louisom van Gaalom in dolgoletnim soigralcem Bastianom Schweinsteigerjem.

Rummenigge je za Süddeutsche Zeitung dejal: "Govorim o številkah, ki so bile res zelo visoke. Če bi bil vodja banke, potem bi jo moral sprejeti. Toda kot nogometni klub smo si dovolili zapreti vrata in ta vrata ostajajo zaprta - to lahko obljubim vsem. Ena stvar je gotova - glede na večjo količino televizijskega denarja v Angliji se reči ne bodo prav nič olajšale za Bayern v prihodnje."

Po izračunih Deloitta je Premier League leta 2015 prvič prebila mejo milijarde funtov, ko gre za denar, ki je bil v enem letu namenjen za prestope. Ob tem, da je najmočnejša otoška liga za okrepitve v tem poletju skupno namenila 870 milijonov funtov, skorajda enkrat več kot prva zasledovalka (Serie A s 450 milijoni funtov), si Rummenigge še pravočasno želi izboljšave pri trenutnem dogovoru za TV-pravice v Bundesligi, preden bodo ostali daleč zadaj. Združenje javnih televizij v Nemčiji ARD je pozval, da se pomerijo s Skyem in ceno zvišajo prek milijarde evrov tudi v Nemčiji.

Več na goal.com/si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.