Še dva Avstrijca pri zmajih

Foto: HDD Telemach Olimpija
Foto: HDD Telemach Olimpija
Po Rolandu Kaspitzu, ki je postal prvi Avstrijec v zgodovini pri Olimpiji, sta enoletno pogodbo z zeleno-belimi podpisala še branilca Kristof Reinthaler in Fabian Scholz.
Oglej si celoten članek

Kristof Reinthaler je v ligi Ebel za domači Graz odigral 218 tekem, na katerih je prispeval 28 točk (6+22) ter na kazenski klopi presedel 149 minut. Sedemindvajsetletnik je po podpisu pogodbe dejal: "Po pogovoru s trenerjem sem dobil ponujeno pogodbo. Vesel sem, da je do tega prišlo. Ljubljana je lepo mesto, Olimpija pa klub z odličnim trenerjem in izjemnimi hokejisti. Ko sem prišel na priprave, nisem vedel, kaj naj pričakujem. Bilo mi je težko, saj sem prišel na preizkušnjo in nisem vedel, ali bom ostal v moštvu ali ne. Na vsakem treningu in tekmi se je bilo treba dokazovati. Zdaj bo vse lažje. Želim si, da bi nam v sezoni šlo čim boljše."

Še večkrat je slast igranja v ligi Ebel okusil Fabian Scholz. V dresih KAC-a, Linza in Graza je skupno nastopil 246-krat. V statistiko je vpisal 28 točk (14+14) ter 84 kazenskih minut. Sezono 2011/12 je s črnimi krili končal kot prvak tekmovanja. Tudi 25-letnik iz Zell am Seeja je vesel nove priložnosti.

"Zelo sem vesel, da sem podpisal pogodbo z Olimpijo. Hvaležen sem za ponujeno priložnost. Verjamem, da bomo vsem v ligi pokazati, kaj vse je mogoče storiti s tako mlado ekipo. Upam, da bom moštvu čim bolj pomagal pri uresničitvi vseh ciljev v sezoni. Komaj že čakam, da se bo prvenstvo pričelo zares," je povedal Scholz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.