Še en dobitnik medalje z zadnjih olimpijskih iger prekinil kariero

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Presenetljivi dobitnik bronaste olimpijske medalje s tekme mešanih ekip bo vsaj začasno postavil smuči v kot.
Oglej si celoten članek

25-letni kanadski smučarski skakalec Matthew Soukup, ki že leta s severnoameriško smučarsko skakalno reprezentanco živi v Sloveniji in trenira v Planici, se je odločil, da vsaj za nekaj časa prekine svojo športno kariero.

Soukup je tako še drugi dobitnik medalje z zadnjih olimpijskih iger, ki je v zadnjih dneh sprejel takšno odločitev. Pred njim je namreč slovensko športno javnost šokiral naš srebrni skakalec z moške ekipne tekme, Cene Prevc.

Brata nista vedela Prevc razkril razloge za nenaden konec kariere

Soukupov daleč največji rezultat v karieri je zagotovo senzacionalna bronasta olimpijska medalja s tekme mešanih ekip, ko je v dramatični tekmi polni diskvalifikacij najboljših skakalk sveta skupaj z Alexandrio Louttit, Abigail Strate in Mackenziejem Boyd-Clowesom priskakal Kanadi prvo olimpijsko medaljo v smučarskih skokih.

Presenetljivega prejemnika olimpijske bronaste medalje vse od zaključka sezone v Planici nismo več videli na tekmah, zdaj pa je preko socialnih omrežij razkril razlog za svojo odsotnost.

"Pozdravljeni prijatelji in navijači, želel sem biti resnično prepričan, preden delim z vami to objavo, da sem se odločil, da za letošnje leto prekinem s smučarskimi skoki. Življenje v tujini in tekmovanje v zadnjih nekaj letih mi je dalo neverjetno življenjsko izkušnjo, vendar menim, da si moram vzeti čas zase, da uživam tudi v drugi plati življenja," je svoje sledilce preko Instagrama nagovoril dobitnik bronaste medalje iz Pekinga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.