Še en Evropejec v NBA

Foto: EPA Cedi Osman.
Foto: EPA Cedi Osman.
Turški košarkarski reprezentant Cedi Osman bo novi Evropejec v severnoameriški profesionalni košarkarski ligi NBA.
Oglej si celoten članek

Dvaindvajsetletni branilec Cedi Osman, rojen v Makedoniji, ki je doslej nastopal v dresu turškega Anadoluja Efesa, je podpisal triletno pogodbo z ekipo Cleveland Cavaliers, h kateri se bo preselil po evropskem prvenstvu. Anadolu Efes bo zanj dobil milijon evrov odškodnine.

"NBA je bil vedno moj cilj. Mogoče nisem še veliko storil v evropski košarki, toda NBA je vendarle nekaj največjega, kar lahko košarkar v svoji karieri doseže," je dejal Osman, ki je v domači konkurenci osvojil le dve lovoriki, leta 2015 je bil z Efesom turški pokalni prvak in prvak superpokala. Osman je bil na naboru NBA izbran kot 31. igralec, izbrala ga je Minnesota, ki pa ga je v zamenjavi odstopila Clevelandu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.