Še en smučar po padcu končal sezono

Foto: Epa
Foto: Epa
Osip se nadaljuje.
Oglej si celoten članek

Nemški alpski smučar Josef Ferstl je zaradi posledic padca na današnji smukaški preizkušnji svetovnega pokala v domačem Garmisch-Partenkirchnu že končal sezono, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Dvaintridesetletnik si je ob padcu v zaščitne mreže poškodoval kolk in gleženj.

Nemški specialist za hitre discipline je namreč ravno pred skokom storil napako, zaradi česar ga je vrglo v zaščitne mreže. Te so ga zadržale, sprožila se mu je tudi zaščitna blazina. Potem ko se je pobral, je sam odsmučal do cilja.

Foto: Epa Josef Ferstl

Podrobni pregledi v bolnišnici so nato pokazali raztrgano mišico ob levem kolku ter zlom gležnja, zaradi česar je njegova sezona končana, je sporočila Nemška smučarska zveza.

Ferstl je tekmi v Garmischu tako kot ostali tekmovalci vzel kot generalko pred svetovnim prvenstvom v italijanski Cortini d'Ampezzo, ki se bo začelo v ponedeljek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.