Še en udarec za ruski nogomet

Foto: Epa
Foto: Epa
Nogometna reprezentanca Bosne in Hercegovine je do nadaljnjega odpovedala prijateljsko tekmo z Rusijo.
Oglej si celoten članek

Nogometna reprezentanca Bosne in Hercegovine ne bo igrala prijateljske tekme z Rusijo, ki je bila predvidena 19. novembra v Sankt Peterburgu, je odločitev v sporočilu za javnost zapisal izvršni odbor Nogometne zveze BiH (NFSBiH).

Srečanju so zaradi ruskega napada na Ukrajino nasprotovali številni zvezdniki na čelu z Edinom Džekom.

Foto: Epa Edin Džeko

"Predsednik NFSBiH Vico Zeljković je predlagal, da se tekma preloži na drug termin," je zapisano v izjavi po seji IO v Sarajevu in pri tem izpostavljeno, da ne gre za odpoved, ampak le za prestavitev.

Zeljković je bil med glavnimi pobudniki tega dvoboja, čeprav sta mednarodna in evropska zveza Fifa in Uefa Rusiji prepovedali sodelovanje na mednarodni ravni.

Predsednik NFSBiH ima družinske vezi s srbskim članom predsedstva države Miloradom Dodikom, ki se je med nedavnim srečanjem z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom v Moskvi pohvalil tudi z udeležbo ekipe BiH na tekmi z Rusijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.