Še en zvezdnik zamenjal konferenco

Foto: Profimedia Tobias harris
Nova velika menjava.
Oglej si celoten članek

Tobiasu Harrisu se je po mnenju mnogih ljubiteljev košarke zgodila podobna krivica kot Luki Dončiću, ko ga trenerji niso uvrstili na All Star tekmo. A to bi se lahko spremenilo že naslednje leto, saj se zdaj seli v vzhodno konferenco, kjer je koncentracija vrhunskih košarkarjev nekoliko manjša.

Zvezdnik moštva La Clippers je bil namreč udeležen v menjavi igralcev med njegovim dosedanjim klubom in Philadelphio, ki je z novo pridobitvijo še utrdila svoj položaj enega izmed resnejših kandidatov za preboj v veliki finale NBA lige. Harris se je namreč pridružil Joel Embiidu, Benu Simmonsu, J. J. Redicku in Jimmyju Butlerju.

Dolgoročni cilji To si Cuban obeta od naveze Dončić-Porzingis

Poleg Harrisa, ki v tej sezoni povprečno dosega 20.9 točke, 7.9 skoka in 2.7 asistence na tekmo, sta se na Vzhod preselila tudi srbski center Boban Marjanović in Mike Scott, v nasprotno smer pa so morali odpotovati Landry Shamet, Wilson Chandler in Mike Muscala. Clippersom je poleg tega pripadel še prvi izbor na naboru 2020, nezaščiteni prvi nabor leta 2021 ter še dva izbora v drugem krogu drafta.

Posel pred koncem prestopnega roka želijo skleniti tudi Los Angeles Lakers, ki so za Anthonyja Davisa New Orleansu ponudili kar pet košarkarjev (Josha Harta, Ivico Zubca, Brandona Ingrama, Kyla Kuzmo in Lonza Balla) ter dva prva izbora na naboru. Zaenkrat so Pelikani ponudbo za igralca, ki je javno izjavil, da želi zapustiti klub, zavrnili.

Šport Nočna mora LeBrona Jamesa se je uresničila

Pred dnevi so prvi veliki trade izpeljali Dallas Mavericks in New York Knicks, Dončiću pa so se v Teksasu pridružili Kristaps Porzingis, Courtney Lee, Trey Burke in Tim Hardaway Jr.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.