Še en zvezdniški prestop v razredu MotoGP

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Enea Bastianini bo drugo leto nastopal za elitno ekipo Ducati.
Oglej si celoten članek

Italijanski motociklist v elitnem razredu motoGP Enea Bastianini (Ducati Gresini) bo od prihodnje sezone tekmoval za elitno tovarniško moštvo Ducati Lenovo, je na svoji spletni strani zapisala omenjena italijanska ekipa. Štiriindvajsetletni Bastianini bo v ekipi zamenjal Avstralca Jacka Millerja, ki odhaja v moštvo KTM.

"Enea je zelo nadarjen, v zadnjih dveh letih pa je tudi dozorel," je v zvezi s tem dejal direktor slovite zasedbe iz Bologne Luigi Dall'Igna. V elitni tovarniški ekipi bo poleg Bastianinija še njegov rojak Francesco Bagnaia.

V Riminiju rojeni Bastianini je v tej sezoni naravnost eksplodiral ter dosegel tri zmage na dirkah za VN Katarja v Dohi, Amerike v Austinu in Francije v Le Mansu.

Trenutno je s 118 točkami na šestem mestu v skupni razvrstitvi, v vodstvu je Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) z 200 točkami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.