Še ena vrhunska uvrstitev za Faka

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski biatlonec se je znova uvrstil v prvo deseterico.
Oglej si celoten članek

Norvežan Tarjei Boe je zmagovalec moške biatlonske sprinterske tekme v Kontiolahtiju na Finskem. Za 13,9 sekunde je ugnal Nemca Arnda Peifferja in za 29,4 mlajšega brata Johannesa Thingnesa Boeja, ki je z novimi stopničkami povečal vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Jakov Fak je s bil strelsko ničlo in zaostankom 45,3 sekunde šesti. Faka sta prehitel še Švicar Benjamin Weger in Norvežan Erlend Bjöntegaard, sicer pa pri slovenskem tekmovalcu velja izpostaviti, da je odlično odtekel zadnji 3,3 kilometrski krog in pridobival v primerjavi s tekmeci, kakšnih pet ali šest sekund pa je izgubil pri zadnjem strelu, kjer je naredil krajšo pavzo.

Do prvih točk v sezoni se je prebil tudi Klemen Bauer, ki je na 10-kilometrski tekmi z dvema streljanjema zgrešil zadnji strel, na koncu pa je bil 24. Rok Tršan in Miha Dovžan sta bila 73. in 81. ter ostala tudi brez sobotne zasledovalne tekme, na katero se uvrsti najboljših 60 tekmovalcev.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.