Še enkrat postal najdražji hrvaški nogometaš

Foto: Profimedia Mateo Kovačić
Popravil je svoj rekord.
Oglej si celoten članek

Angleški nogometni prvoligaš Chelsea, ki je v minuli sezoni slavil v evropski ligi, je uradno potrdil, da je pripeljal hrvaškega reprezentančnega vezista Matea Kovačića iz madridskega Reala. Kovačić je v prejšnji sezoni v Londonu igral kot posojen nogometaš belega baleta in odigral 51 tekem za klub s Stamford Bridgea.

Vrednost prestopa ocenjujejo na 45 milijonov evrov, s čimer je 25-letnik postal najdražji hrvaški nogometaš. Ta je podpisal petletno pogodbo. Zanimivo je, da je Kovačić s selitvijo v London popravil svoj rekord. Že prej je bil namreč najdražji nogometaš Hrvaške, Real je zanj leta 2015 Interju plačal 38 milijonov.

Chelsea sicer v dveh prestopnih rokih ne sme pripeljati novih nogometašev, a je bil Hrvat že v minuli sezoni registriran kot član londonskega kluba, zato je ta lahko izpeljal tokratni prestop.

Kovačić je člansko kariero začel v zagrebškem Dinamu, leta 2013 je prestopil v milanski Inter. Dve leti pozneje pa je postal član Reala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.