Še eno zmago od napredovanja

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenske igralke so dobile tudi tretji dvoboj v skupinskem delu pokala Fed in se bodo jutri pomerile z Estonijo za preboj v prvo evroafriško skupino. Varovanke kapetana Andreja Kraševca so tokrat z 2:1 premagale Irsko.
Oglej si celoten članek

V prvem dvoboju je Tadeja Majerič po treh nizih ugnala Lauren Deegan s 5:7, 6:1 in 6:3, Polona Hercog je zaradi slabega počutja predala dvoboj Amy Bowtell pri izidu 1:1 v nizih (6:7, 6:4), dvojica Manca Pislak/Andreja Klepač pa je suvereno opravila nalogo in slavila s 6:2 in 6:3.

Slovenija je tako z odliko opravila uvodno delo, v skupini zanesljivo zasedla prvo mesto, odločilna tekma pa jo čaka v soboto, ko se bo zoperstavila ekipi gostiteljic. Ta je po uvrstitvah na lestvici v prednosti, saj je prva igralka Estonije Kaia Kanepi na 48. mestu, druga Anett Kontaveit pa 172. Jutrišnji nastop Hercogove (76.) po besedah kapetana Andreja Kraševca ni vprašljiv, druga slovenska igralka je Majeričeva (234.), tretja pa Klepačeva (808.).

"Polona se je slabo počutila, tako da se je na začetku tretjega niza odločila, da preda dvoboj. Njen nastop v soboto ni vprašljiv. Zelo pa sem vesel predstave dvojice; Andreja je igrala odlično, Manca pa je vse nas presenetila, saj je bila praktično nezgrešljiva. Zdaj smo z mislimi že na dvoboju z Estonijo. Raje bi sicer igrali z Južnoafriško republiko, a prepričan sem, da imamo tako dobro ekipo, da lahko premagamo tudi gostiteljice," je dejal Kraševec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.