Še lani igralec sezone, zdaj v Mariboru navdih za žaljive grafite

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Eden najbolj vidnih igralcev Maribora skupaj s soigralci dviguje formo po slabem začetku sezone.
Oglej si celoten članek

Maribor se po sedmih tekmah PLTS nahaja na drugem mestu, točko za vodilno Muro ter z enakim izkupičkom kot Olimpija in Tabor Sežana.

V štajerski prestolnici so navijači po šokantnem izpadu iz Lige Evropa in skromnih predstavah v prvenstvu že povzdignili glas in nogometaše poklicali na zagovor, nekaterih so se lotili tudi individualno.

Rudi Požeg Vancaš, ki je v Ljudski vrt prišel lani poleti iz Celja kot najboljši igralec PLTS v sezoni 2018/19, je med tistimi, ki so pokazali manj od pričakovanj. Vijoličasta desetica je na sobotnem obračunu pri Gorici (0:4) vpisala svoj prvi zadetek sezone, Belokranjec je dodal še eno asistenco in tako nakazal dvig forme.

Video Z golom skoraj s sredine zabil zadnji žebelj v ljubljansko krsto

V preteklih dneh se je na enem od mariborskih stanovanjskih blokov pojavil grafit, ki je Požeg Vancaša namesto za "desetko" oklical za "baletko". Avtor(ji) najbrž ni(so) imel(i) v mislih tega, da bi Požeg Vancaš lahko igral za madridski "beli balet", ampak da je na zelenici premalo oster in odločen.

Foto: Profimedia Rudi Požeg Vancaš

Otrok metliške Kolpe, ki je kot kadet prestopil v Domžale, nato pa kot 21-letnik v Celje, je v pogovoru za EkipoSN pojasnil, da so se ga kritike dotaknile.

"Jasno, da takšne stvari vplivajo. Lahko pozitivno, lahko negativno. To se mi nikdar ni dogajalo. Ko malce razmišljaš o vsem skupaj, ugotoviš, da imajo navijači razloge za takšno početje. Izpadli smo iz Evrope, nismo dobro startali v ligo," je pojasnil Požeg Vancaš.

"Počasi jim bomo morali začeti vračati na igrišču, drugače ne gre," je za EkipoSN dodal vezist z dvema nastopoma za slovensko člansko reprezentanco.

1. SNL Mariborčani končno suvereni, njihov nekdanji soigralec zablestel v Kopru

Maribor bo že v torek igral tekmo Pokala Slovenije proti velenjskemu Rudarju, v soboto pa bo na svojem igrišču v okviru 8. kola PLTS gostil Koper.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.