Še peta zlata kolajna za slalomiste

Foto: Nina Jelenc
Foto: Nina Jelenc
EP v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Banjaluki je zadnji dan slovenski ekipi prineslo še peto zlato kolajno. Zlata je bila ekipa kajakašev.
Oglej si celoten članek

V ekipni tekmi kajakašev so se je veselili mladinci Simon Brus, Martin Srabotnik in Matic Štrukelj. Drugo mesto so si na ekipni tekmi kajakašev priborili Poljaki, ki so bili od slovenske trojke počasnejši za 3,40 sekunde, tretje mesto pa je osvojila ekipa Nemčije. S tem je slovenska reprezentanca zaokrožila tekmovalni uspeh na reki Vrbas. Simon Brus, Eva Terčelj, Anže Berčič ter Luka Božič in Sašo Taljat so si v soboto priveslali štiri naslove evropskih prvakov.

Med dvojci so v konkurenci mlajših članov Luka Božič in Sašo Taljat, brata Anže in Jure Janežič ter Peter Žnidaršič in Luka Žganjar zasedli četrto mesto. Na progi so naredili kar nekaj napak, ki so jim prinesle osem kazenskih sekund, za bronasto kolajno pa so zaostali za skoraj sedem sekund. Tik pod zmagovalnimi stopničkami, na četrtem mestu, so obstale tudi kajakašice Eva Terčelj, Urša Kragelj in Neža Vrevc. Najboljše med mlajšimi članicami so bile Čehinje. Kajakašice Ajda Novak, Nina Bizjak in Tonka Kadilnik so se spopadle s kar nekaj težavami, saj so imele v cilju 33 sekund in pol zaostanka za zmagovalno ekipo iz Nemčije, tako da so bile na koncu pete. V kajakaškem finalu so v konkurenci mlajših članov tekmovali tudi Martin Albreht, Gregor Brovinsky in Matej Poljanec, ki so zasedli sedmo mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.