Še pomnite ta prizor? Mourinho razkril, kaj je zabrusil Guardioli

Foto: Twitter ibrahimović guardiola mourinho
José Mourinho ob desetletnici zgodovinske sezone milanskega Interja razkriva ozadje ene najbolj ikoničnih nogometnih fotografij.
Oglej si celoten članek

Sezona 2009/2010. Liga prvakov. Polfinale. Povratna tekma. Inter Joséja Mourinha je po zmagi na San Siu (3:1) branil prednost dveh golov proti Barceloni Pepa Guardiole.

Glavni sodnik Frank De Bleeckere je v 28. minuti po igralskem vložku Sergia Busquetsa izključil Thiaga Motta in Kataloncem vzbudil upanje za preobrat.

Guardiola je na posvet poklical Zlatana Ibrahimovića in mu posredoval sveža navodila v luči nepričakovega poteka dogodkov.

Med pogovorom se mu je izza hrbta približal Mourinho in mu nekaj prišepnil na uho.

Portugalski strateg je ob desetletnici sezone, v kateri je Inter vodil do zgodovinskega trojčka, razkril ozadje ikoničnega prizora.

"Ko je Busquets padel kot pokošen, sem bil nekje med našo in Barçino klopjo. S kotičkom očesa sem opazil slavje Barçinih nogometašev, kot da so že dobili tekmo. Pep je k sebi poklical Ibrahimovića, da bi mu predal navodila za igro 11 proti 10. Rekel sem mu samo: 'Lahko se nehate veseliti, tekme še ni konec'," je v intervjuju za Gazzetto dello Sport razkril Mourinho.

Nogometaši Interju so kljub igralcu manj Katalonce uspeli zadržati pri enem zadetku in se tako veselili napredovanja v finale, kjer so nato porazili Bayern München.

O taktični spremembi po izključitvi Motte je Mourinho dejal: "Na Camp Nouu je šlo za klasično Mourinhovo obrambno igro, a še prej smo na San Siru zmagali s 3:1, zato smo imeli pravico, da zaigramo po svoji volji. Če se Pandev ne bi poškodoval med ogrevanjem, bi zaigral ob Sneijderju, Eto'oju in Militu."

"To je bil najslajša zmaga v moji karieri, ker nismo izgubili z 0:1, ampak smo slavili s 3:2 v epskih okoliščinah."

José Mourinho

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.