''Še posebej eden skriva svojo moč''

Foto: EPA
Foto: EPA
Kimi Räikkönen (Ferrari) je zadnji dan štiridnevnega merjenja moči dosegel najhitrejših čas predsezonskega testiranj v Jerezu. Mercedes nabiral kroge, težave za Red Bull in McLaren.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA ferrari kimi raikkonen Končana so štiridnevna testiranja v Jerezu, kjer so dirkači formule ena preizkušali jeklene konjičke za prihajajočo sezono najelitnejšega dirkaškega športa. Ferrari, najdominantnejša ekipa zadnjih dni, je testiranja sklenil v slogu, in sicer z najhitrejšim časom Kimija Räikkönen, ki je izboljšal dosežke moštvenega kolega Sebastiana Vettla.

Ob tem je potrebno omeniti, da je Finec dirkal z mehkimi, Nemec pa s srednje trdimi gumami, ki so počasnejše približno pol sekunde na krog.

''Brez težav. Naredili smo veliko krogov in čeprav je bilo vreme včeraj in danes težavno, smo se za prva testiranja dobro odrezali. Začetek sploh ni slab,'' je komentiral Räikkönen in dodal: ''V primerjavi z lanskim letom je občutno bolje, a čaka nas še veliko dela.''
Foto: EPA ferrari maurizio arrivabene Potem ko je v torek zmogel le šest krogov, jih je Jenson Button (McLaren) tokrat odpeljal 35 in pristal na zadnjem osmem mestu. McLaren je v štirih dneh naredil vsega 79 krogov/350 km (Mercedes več kot 400/2000), zadnji dan pa je zaključil z okvaro črpalke goriva. ''Naslednji cilj je Barcelona, kjer bomo poskušali odpeljati več krogov in ugotoviti več podrobnosti pri razvoju dirkalnika. Upam, da bomo v Melbournu konkurenčni,'' je povedal dirkaški direktor Eric Boulier.

Drugi čas zadnje dne testiranj je dosegel Marcus Ericsson (Suaber), sledili pa so Lewis Hamilton (Mercedes), Max Verstappen (Toro Rosso), Felipe Massa (Williams), Romain Grosjean (Lotus) in Danil Kvjat (Red Bull). Slednji je kljub težavam s sistemom ERS odpeljal 64 krogov.

Hamilton je z vrtenjem v šikani povzročil dvig rdeče zastave, dan pa je zaključil z osebnim rekordom štiridnevnih testiranj. ''Dirkalnik je zelo podoben lanskemu in težko je najti razlike,'' je dejal svetovni prvak.

Arrivabene: Ekipe skrivajo potencial

Ferrari je bil z razpletom testiranj upravičeno zadovoljen, a rdeči se zavedajo, da ostale ekipe niso pokazale svoje prave forme. ''Če primerjamo z lanskim letom, je zadnjih nekaj dni pozitiven znak. Ekipa je delala dobro, tako doma kot na stezi, in dirkača sta se odlično odrezala ter inženirjem priskrbela pomembne povratne informacije. Predvsem sem zadovoljen, da smo spet našli motivacijo in ekipni duh,'' je povedal šef rdečih Maurizio Arrivabene in dodal: ''Kar se tiče hitrosti, ne verjamem, da so naši tekmeci pokazali svoj pravi potencial. Še posebej eden. Resnico bomo izvedeli na zadnjem testiranju v Barceloni.''

Foto: EPA mclaren jerez testiranja

Formula 1, testiranja, Jerez, 4. dan:

1. Kimi Raikkonen (Ferrari) 1:20.841, 106 krogov
2. Marcus Ericsson (Sauber) 1:22.019, 112
3. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:22.172, 117
4. Max Verstappen (Toro Rosso) 1:22.553, 97
5. Felipe Massa (Williams) 1:23.116, 73
6. Romain Grosjean (Lotus) 1:23.802, 53
7. Daniil Kvyat (Red Bull) 1:23.975, 64
8. Jenson Button (McLaren) 1:27.660, 35

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.