Še tretji poraz Gorenja

Foto: Žurnal24 Velenjčani9 so v Nemčiji doživeli tri poraze. (Foto: Gregor Katič)
Rokometaši Gorenja so v nedeljo na kvalifikacijskem turnirju za Ligo prvakov proti Bjerringbro-Silkeborg vpisali še tretji poraz. Velenjčani bodo evropsko sezono nadaljevali v pokalu EHF.
Oglej si celoten članek
Med elito Rhein-Neckar Löwen
Po pričakovanjih so se v Ligo prvakov prebili igralci Rhein-Neckar Löwena. Ena najbogatejših evropskih ekip je na tridnevnem turnirju dosegla tri zmage. Drugo mesto je osvojil danski Bjerringbro-Silkeborg, tretje pa španski Reale Ademar. Velenjčani so s tremi porazi zasedel zadnje mesto. Rhein-Neckar Löwen bo v Ligi prvakov nastopil v skupini A, v njej pa so še Celje Pivovarna Laško, nemški Kiel, španska Barcelona, poljski Vive Targi Kielce in francoski Chambery. Celjska zasedba bo nastope v "skupini smrti" pričela 26. septembra, ko se bo v gosteh pomerila s poljsko Vive Targi Kielce.

Velenjčani se iz Karlsruheja vračajo praznih rok, na tridnevnem turnirju so se z nemškim, španskim in danskim predstavnikom le na trenutke enakovredno merili, v celoti pa so bili za razred slabši tekmec, tako da bodo mednarodno sezono nadaljevali v pokalu EHF. Bjerringbro-Silkeborg je na prvih dveh tekmah na turnirju v Karlsruheju iztržili polovičen točkovni izkupiček (zmaga proti Ademarju in poraz proti Rheinu Neckarju Löwnu), proti svojemu nekdanjemu klubu pa sta prvič v dvorani Europahalle v začetni sedmerki zaigrala slovenska rokometaša Primož Prošt in Goran Kozomara. Po enakovredni in izenačeni igri na začetku tekme (do 6:6) je Marko Bezjak v 14. minuti v hitrem protinapadu priigral Gorenju prvo vodstvo (8:7), toda danski igralci so odgovorili z delnim izidom 3:0.

Potem ko je Bjerringbro-Silkeborg v 20. minuti povedel s tremi zadetki prednosti, je po Proštovih obrambah še dvakrat zadel v polno (drugi zadetek je prispeval Kozomara, ki je skupaj dosegel štiri) in šest minut pred koncem prvega polčasa je bilo že 16:11. Toda slovenski podprvaki so naredili delni izid 4:1 (dva zadetka je prispeval Aljoša Štefanič) in se nasprotniku približali le na zadetek zaostanka, kljub temu pa je danski klub odšel na odmor z dvema prednosti (18:16).

Uvodne minute drugega polčasa so pripadle Gorenju, ki je z zadetkoma Nikole Manojlovića in Roka Šimiča znova vzpostavil rezultatsko ravnotežje na igrišču (18:18). Toda nato je za Velenjčane - čeprav so držali izenačenje do 22:22 - sledil velik šok. Manojlovića, ki je bil v prvem polčasu enkrat izključen, sta češka sodnika izključila še dvakrat zapored, zato je dobil rdeč karton in je moral predčasno z igrišča. Poleg tega je moral za dve minuti na klop za kaznovane igralce še Bezjak in moštvo trenerja Branka Tamšeta je moralo kar šest minut igrati z igralcem manj.

Bjerringbro-Silkeborg je številčno premoč seveda spretno izkoristil in v 47. minuti povedel z 28:24. V naslednjih šestih minutah nobeno moštvo ni doseglo zadetka, vratarja na obeh straneh pa sta pridno zbirala obrambe. V danskih vratih je poleg Prošta, ki je zbral sedem obramb, v nadaljevanju blestel tudi Niklas Landin (12 obramb) in skandinavsko moštvo je držalo prednost štirih zadetkov (29:25). Dobri dve minuti pred koncem se je Gorenje približalo le na dva zadetka zaostanka, toda vratar Landin ni dovolil morebitnega preobrata.

Liga prvakov, kvalifikacijski turnir, 3. kolo:

Bjerringbro-Silkeborg : Gorenje Velenje 31:28 (18:16)
Petersen 9, Öris in Toudahl 5, Kozomara 4; Šimič in Manojlović 6, Musa 4

Reale Ademar : Rhein-Neckar Löwen 26:33  (9:15)

Lestvica: 1. Rhein-Neckar Löwen 6 točk, 2. Bjerringbro-Silkeborg 4, 3. Reale Ademar 2, 4. Gorenje Velenje 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.