Še tri velika športna imena ujeta pri zlorabi dopinga

Foto: Epa
Foto: Epa
Olimpijska podprvakinja iz Ria si je prislužila štiriletni suspenz zaradi uporabe nedovoljenih poživil.
Oglej si celoten članek

Mehiška atletinja Maria Guadalupe Gonzalez, olimpijska in svetovna podprvakinja v hitri hoji na 20 km, si je zaradi pozitivnega dopinškega testa, v njenem telesu so našli anabolen steroid trenbolon, prislužila štiriletno prepoved nastopanja, je danes sporočila komisija za integriteto športnikov (AIU) pri Mednarodni atletski zvezi (IAAF).

Grešnica Aktualna evropska podprvakinja suspendirana zaradi dopinga

Tridesetletna Mehičanka je bila pozitivna 17. oktobra 2018 v Mehiki in bo suspendirana do novembra 2022, vendar pa lahko obdrži vse kolajne, ki jih je na mednarodni sceni osvojila leta 2016 in 2017.

Foto: Epa Maria Guadalupe Gonzalez

Na OI v Rio de Janeiru 2016 je naslov olimpijske prvakinje na 20 km izgubila za dve sekundi, zaostala le za Kitajko Liu Hong, leto pozneje v Londonu pa je v isti disciplini za eno sekundo izgubila naslov svetovne prvakinje; zmagala je Kitajka Jiayu Yang.

IAAF Suspendirali svetovnega rekorderja

Gonzalezova se je sicer branila, da je zaužila oporečno kontaminirano meso, potem ko so ji zdravniki odkrili anemijo in ji svetovali, naj uživa več mesa. Pri komisiji AIU pa so ugotovili, da so bile vrednosti trenbolona "precej višje", kot bi jih atletinja lahko zaužila s kontaminiranim mesom.

Mehičanka ima sicer še zadnjo možnost - da se obrne na mednarodno športno arbitražo Cas.

 

 

Še dva pozitivna dopinška testa na OI 2012

 

Armenska dvigalka uteži Meline Daluzjan in latvijska atletinja Ineta Radeviča pa sta padli na dopinških testih, potem ko so na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu odvzete vzorce ponovno testirali, je danes sporočil Mednarodni olimpijski komite (Mok). Obe športnici in njuni dosežki na OI 2012 je Mok takoj diskvalificiral.

Foto: Twitter Meline Daluzjan

Pri Daluzjanovi, nekdanji evropski prvakinji, ki je nastopala v kategoriji do 69 kg, so preiskovalci Moka našli sledove steroidov turinabola in stanozolola, pri Radevičevi, ki je bila v Londonu četrta v skoku v daljino, pa so odkrili steroid oxandrolon.

Foto: Epa Ineta Radevica

Mok bo naknadno testiranje vzorcev iz Londona nadaljeval do konca leta, saj prihodnje leto zastarajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.