Še vedno verjamejo

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Odločilna tekma. Vijoličasti morajo proti Viktorii doseči vsaj dva gola za napredovanje.
Oglej si celoten članek

“Ostajamo pri mnenju ob odhodu iz Plzňa. Verjamemo, da nam lahko uspe. Dva zadetka zaostanka nista nedosegljiva,” je pred jutrišnjim povratnim dvobojem z Viktorio razmišljal napadalec Maribora Nusmir Fajić. Tekma v Plzňu se je končala z zmago gostiteljev s 3:1.

Pred težko nalogo

Če češki prvak v Ljudskem vrtu ne bo zatresel mreže gostiteljev, bosta vijoličastim za napredovanje v skupinski del Lige prvakov tako zadoščala že dva gola. Če bodo učinkoviti Čehi – na dosedanjih petih tekmah v kvalifikacijah so bili uspešni kar 19-krat – zadeli tudi tokrat, pa bodo morali biti varovanci Anteja Čačića še učinkovitejši. “Vse je v naših nogah in rokah. Upam, da se bo za nas vse dobro izteklo,” pa je pred tekmo v Mariboru dejal David Limberský. “Menim, da bo Maribor tokrat še nekoliko močnejši. Vrača se nekaj njegovih visokih igralcev, zato bo nevaren ob prekinitvah. Na svoji strani bo imel tudi navijače. Kljub vsemu sem prepričan, da imamo dovolj izkušenj za napredovanje v Ligo prvakov,” je še dejal češki branilec.

Statistika na strani Čehov

Viktoria sicer na povratnem dvoboju še nikoli ni zapravila dveh zadetkov naskoka, na 11 tekmah v kvalifikacijah za Ligo prvakov pa je v tej sezoni in sezoni 2011/12 dosegla prav toliko zmag.

Vijoličasti so se do zdaj le enkrat pomerili s češkim nasprotnikom. V sezoni 2009/10 jih je v odločilni tekmi za uvrstitev v Evropsko ligo s skupnim rezultatom 3:0 izločila praška Sparta. Mariborčani so do zdaj dvakrat zaostajali z dvema goloma pred povratno evropsko tekmo, obakrat pa so izpadli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.