Sedem golov na Malti, Domžale do zmage

Foto: Profimedia Senijad Ibričić NK Domžale
Nogometaši Domžal so na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Ta'Qaliju premagali malteški Balzan s 4:3 (1:2).
Oglej si celoten članek

Slovenski predstavnik je na Malti prvo evropsko nalogo opravil po pričakovanjih in slavil, pa čeprav so domači dosegli kar tri zadetke. Kljub temu so izbranci Simona Rožmana pokazali strelsko formo in na koncu zasluženo zmagali.

Domžalčani so tekmo dobro začeli in že v peti minuti povedli, potem ko je Senijad Ibričić zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Čeprav so imeli gosti še nekaj priložnosti, pa so v 34. minuti Maltežani izenačili po protinapadu, s 16 metrov je zadel Ricardo Correa. Le štiri minute pozneje so domači povedli, ko je sam pred Gregorja Sorčana prišel Uroš Ljubomirac in zadel za 2:1.

Domžalčani so izenačili v 48. minuti, ko je Josip Ćorluka podal z desne na prvo vratnico, tam pa je Slobodan Vuk z glavo zadel za 2:2. Toda čez osem minut so igralci Balzana spet povedli, Alfred Effiong je v dvoboju ena na ena še enkrat poslal okroglo usnje mimo Sorčana..

Strelci so bili še naprej razpoloženi, v 62. minuti je Gregor Sikošek poskrbel za 3:3, potem ko je zadel z desetih metrov. Gosti pa so v 75. minuti spet prišli do vodstva, v vlogi podajalca je bil spet Ćorluka, Matej Podlogar pa je bil strelec zadetka za končnih 4:3.

Balzan : Domžale  3:4 (2:1)
Stadion Centenary, sodniki: Matjunin, Usačev in Širjajev (vsi Rusija).
Strelci: 0:1 Ibričić (5./11 m), 1:1 Correa (34.), 2:1 Ljubomirac (38.), 2:2 Vuk (48.), 3:2 Effiong (56.), 3:3 Sikošek (62.) 3:4 Podlogar (75.).

Balzan: Naumovski, Kosorić, Slivić, Pisani, Bezzina, Fenech, Effiong (od 69. Machado), Ljubomirac (od 81. Majdevac), Božović, Dimić, Correa (od 86. Micallef).

Domžale: Sorčan, Vetrih, Klemenčič, Ibričić, Mujan (od 64. Käit), Sikošek, Ćorluka, Podlogar (od 75. Repas), Dobrovoljc, Gnezda Čerin, Vuk (od 83. Kolobarić).

Rumeni kartoni: Božović, Slivić, Bezzina; Ćorluka, Vuk.
Rdeči karton: /.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.