Sedem kandidatov za predsednika Fife

Foto: EPA
Foto: EPA
Za vodstvo mednarodne nogometne zveze Fifa se bo potegovalo kar sedem kandidatov. Med drugimi želijo Seppa Blatterja naslediti Michel Platini, Gianni Infantino in Ali Bin Al Hussein.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je potrdila sedem kandidatov za svojega predsednika. Za prvega moža Fife se bodo potegovali Francoza Michel Platini in Jerome Champagne, jordanski princ Ali Bin Al Hussein, Liberijec Musa Bility, Švicar Gianni Infantino, bahrajnski šejk Salman bin Ebrahim Al Khalifa in Južnoafričan Tokyo Sexwale.

Na izrednih volitvah, ki bodo 26. februarja prihodnje leto v Zürichu, tako ne bo sodeloval David Nakhid s Trinidada in Tobaga, ki je sicer napovedal kandidaturo, vendar ga ni na seznamu, ki ga je odobrila izredna volilna komisija Fife.

Razlog za to je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejstvo, da je Nakhid ob vložitvi svoje kandidature navedel glas podpore ene zveze, ki je pred tem podprla že drugega kandidata. Vsak kandidat za predsednika je namreč moral kandidaturi priložiti podporo vsaj petih od skupno 209 nacionalnih zvez.

Kandidaturo Platinija bodo po koncu suspenza še enkrat preučili

Med sedmerico je tudi predsednik Evropske nogometne zveze Platini, ki pa ima devetdesetdnevni suspenz zaradi preiskave glede 1,8 milijona evrov, ki jih je leta 2011 dobil od sedanjega predsednika Fife Seppa Blatterja. Etična komisija Fife je 8. oktobra Platiniju in Blatterju za tri mesece prepovedala delovanje v nogometu.

Fifa je v sporočilu za javnost zapisala, da Platinijeve kandidature do konca suspenza ne bodo dali v volilni proces, potem pa jo bodo znova preučili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.