Sedem srečnih za Detroit: zdaj nad Blackhawks

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Še na drugi zaporedni tekmi so se Detroit Red Wings rešili izpada iz prvega kroga končnice lige NHL, tokratna zmaga na odločilni sedmi tekmi pri Anaheim Ducks pa je pomenila napredovanje v konferenčni polfinale, kjer jih čakajo Chicago Blackhawks, najboljša ekipa rednega dela (2:1). New York Rangers in Toronto Maple Leafs so izsilili sedmo tekmo.
Oglej si celoten članek

Detroit Red Wings so napredovali v polfinale zahodne konference severnoameriške hokejske lige NHL s skupnim izidom v zmagah 4:3, potem ko je na sedmi tekmi prvega kroga končnice v gosteh premagal Anaheim Ducks s 3:2. Detroit se bo v naslednjem krogu meril z najboljšo ekipo rednega dela Chicago Blackhawks, medtem ko Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem čakajo San Jose Sharks.

Pri Detroitu sta Henrik Zetterberg in Valtteri Filppula prispevala po gol in podajo. Med strelce za Detroit se je vpisal še Justin Abdelkader, vratar Jimmy Howard pa je ubranil 31 strelov račkov. V ligi NHL so odigrali še dve tekmi, po katerih pa še nista znana potnika v naslednji krog končnice.

Hokejisti Boston Bruins niso izkoristili zaključnega ploščka, potem ko so v gosteh izgubili proti Toronto Maple Leafs z 1:2. Izid v zmagah je tako poravnan na 3:3, o potniku v konferenčni polfinale pa bo odločala sedma tekma. Enak scenarij se je odvil tudi na tekmi med New York Rangers in Washington Capitals, ki sta prav tako izenačena na 3:3. Ekipa Rangers je z domačo zmago 1:0 izsilila sedmo tekmo.

Konec poti za Selanneja?

"Odlično smo opravili delo, začeli smo silovito, nato pa smo vzdržali do konca. Že velikokrat smo se znašli v podobnem položaju, zato smo vedeli, kako pripeljati takšno tekmo do konca," je bil zadovoljen eden izmed treh strelcev Detroita Zetterberg.

Vrsto Anaheima je preplavila žalost. Še najbolj razočaran je bil 42-letni veteran Teemu Selanne, eden najboljših strelcev lige, ki je znova sprožil ugibanja o tem, da bi bila lahko ta sezona njegova zadnja.

"Zelo sem razočaran. Zapravili smo priložnosti za spremembo razpleta te serije, in dovolili, da nas je Detroit ujel ter nas na koncu izločil. Iz takšnih porazov se moramo nekaj naučiti. Zelo smo se veselili nadaljevanja končnice, še zlasti, ker je v končnicah tako zabavno igrati, zdaj pač iz tega ne bo nič," je bil potrt Finec, ki na zadnjih šestih tekmah ni niti enkrat zatresel mreže Detroita.

Liga NHL, 1. krog končnice, rezultati:

Vzhod

New York Rangers : Washington Capitals 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) /3:3/
Brassard (30)

Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) /3:3/
Phaneuf (42), Kessel (49); Lučić (59)

Zahod

Anaheim Ducks : DETROIT RED WINGS 2:3 (1:2, 0:1, 1:0) /3:4/
Etem (14), Beauchemin (57); Zetterberg (2), Abdelkader (17), Filppula (34)

/X:Y/ – v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri
AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.