Sedma zmaga Slovencev

Foto: fotosi.si
Foto: fotosi.si
Slovenski odbojkarji v letošnji evropski ligi še naprej ostajajo neporaženi. V 7. kolu so v Mariboru s 3:1 v nizih še tretjič premagali Veliko Britanijo.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v tekmi 7. kolu evropske lige v Mariboru še tretjič premagala Veliko Britanijo in zabeležila še sedmo zmago v tem tekmovanju. Tako kot na prvi tekmi v Sheffieldu je zmagala s 3:1, prva dva niza je dobila na 19, tretjega izgubila na 15, četrtega pa spet dobila, in sicer na 21.

"Napredek je viden, s tekme v tekmo igramo bolje. Verjamem, da lahko Sloveniji že v Mariboru vsaj delno vrnemo za poraze doma," je bil že po tekmah v Sheffieldu optimistično razpoložen Arie Brokking, selektor Velike Britanije, ki se pripravlja na olimpijski turnir. Da je svoje fante dobro pripravil tako v psihičnem kot taktičnem smislu, je pokazal že sam začetek.

Britanci niso bili videti prav nič prestrašeni, kar bi lahko glede na dogodke na domačih tekmah lahko bili, v prvem nizu so dolgo časa držali vajeti v svojih rokah. Po težavah Klemna Čebulja s sprejemom so vodili z 12:8 in 16:12. Toda ko je bilo najbolj potrebno, je v domači ekipi začel delovati blok, servisi so postali učinkovitejši, s tem pa so gledalci lahko začeli uživati tudi ob pogledu na semafor. Z delnim izidom 5:1 so gostitelji naprej izenačili na 17:17, po izidu 18:18 pa so predvsem po zaslugi bloka dosegli šest točk zapored, nekaj trenutkov pozneje pa izkoristili drugo zaključno žogo za vodstvo 1:0.

Po pravi ofenzivi ob koncu uvodnega niza so lahko Slovenci lažje zadihali. Zaigrali so sproščeno, obdržali trden blok, ki so ga tekmeci le s težavo premagovali. Domači so ob prvem tehničnem odmoru že vodili z 8:5, s štirimi zaporednimi točkami pa razliko povečali na +7. Gostje so se za nekaj trenutkov približali na tri točke, toda domači selektor Veselin Vuković je reagiral z menjavo sprejemalcev, Čebulja je zamenjal Jan Planinc, s tem pa zaustavil tekmečev nalet. Po menjavi so se reči spet začele odvijati po pričakovanjih. Ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:10, ob koncu pa 25:19.

V zaključku drugega niza je priložnost za igro po dolgem odmoru zaradi poškodbe dobil korektor Alen Šket in takoj prevzel vlogo najučinkovitejšega igralca Slovenije, ki jo že dolgo igra Mitja Gasparini. A nekaj njegovih točk ni bilo dovolj, da bi domači dobro začeli še tretji niz. Po sumljivi sodniški odločitvi, rumenem kartonu Alena Pajenka in kazenski točki so gostje povedli s 6:2, po nizu slabih sprejemih Čebulja, ki se je vrnil v igro, pa celo z 12:5. Vuković je moral v igro spet vrniti Planinca in tudi Gasparinija, toda tudi to ni pomagalo. Britanci so dosegli še štiri zaporedne točke, zaostanka 11 točk pa niso mogli nadoknaditi, čeprav so poskušali (17:9, 18:11, 19:13), toda tveganje s servisi se jim ni popolnoma obrestovalo, saj so v tem elementu storili tudi veliko napak, ni bilo niti pravega bloka.

Vendar Otočani proti slovenski vrsti očitno lahko dobijo le niz. Čeprav so na začetku četrtega še vodili, tudi z 10:8, 10:12, so gostitelji še pravočasno izboljšali svoje najmočnejše elemente, povedli z 10:8, nato pa prednost brez težav držali do konca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.