Šef Mercedesa predlaga veliko spremembo

Foto: Epa toto wolff mercedes
Toto Wolff bi produkt naredil bolj ekskluziven.
Oglej si celoten članek

Direktor Mercedesove ekipe v formuli 1 Toto Wolff predlaga, da bi se število dirk v sezoni formule 1 zmanjšalo iz sedanjih 21 na 15. Po njegovem bi to prispevalo k povečanju zanimivosti tega športa.

"To bi na kratek rok pomenilo nekoliko manj prihodkov, vendar bi na dolgi rok bil produkt bolj ekskluziven in zato tudi bolj vreden," je za nemško revijo Der Spiegel dejal Wolff, ki vodi ekipo Mercedes motorsports works.

Šef Mercedesove ekipe je še izrazil podporo za uvedbo omejitev na proračunov ekip, vendar z bolj zmernimi rezi kot to predlaga lastnik formule 1 Liberty Media. "Če največje ekipe trenutno porabijo 290 milijonov dolarjev, ne moreš kar naenkrat reči 'jupi, čez dve leti boste omejeni na 150 milijonov'."

Kot je dodal, ima ekipa Mercedes motorsports works več kot 950 zaposlenih, do katerih ima odgovornost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.