Šef Ucija pričakuje Armstrongovo opravičilo

Foto: FameFlynet
Foto: FameFlynet
Predsednik Mednarodne kolesarske zveze (Uci) Patrick McQuaid pričakuje opravičilo od nekdanjega kolesarskega šampiona Lancea Armsrtronga ter popolno izpoved z vsemi podrobnostmi.
Oglej si celoten članek

"Čas bi že bil, da Armstrong ne skriva bistvenih informacij in dokončno postane čist," je prvi mož Ucija Pat McQuaid povedal novinarjem v ruskem Sankt Peterburgu.

"Že ptički na vejah čivkajo, da ni povedal vsega in da se ni opravičil. Če ima informacije, ki so pomembne s športnega vidika, naj jih vendarle razkrije. Najraje bi videl, če bi se usedel v svoje zasebno letalo, priletel v Švico in bi mi povedal, kaj naj storim," se je razgovoril 63-letni Irec na čelu mednarodne kolesarske družine pred zasedanjem izvršnega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja.

McQuaid: "Priznam, bil sem zaveden

Saga z Armstrongovimi dopinškimi grehi, zaradi katerih so mu odvzeli vseh sedem naslovov skupnega zmagovalca dirke po Franciji, ki jih je osvojil v letih od 1999 in 2005, zelo bremeni krovno svetovno kolesarsko organizacijo.

"Priznam. Bil sem zaveden. Prebral sem njegovo knjigo. Boril se je za življenje, vendar pa si nikoli ne bi mislil, da bo užival tako nevarne snovi. Sam nikoli nisem razmišljal o tem, da bi ponudil svoj nepreklicni odstop. Mislim, da nismo naredili prav ničesar narobe. Zavedamo se, da obstaja v kolesarstvu 'tradicija' dopinga, ki jo želimo povsem izkoreniniti. Želim si nov mandat in naslednja štiri leta, da bi lahko to spravil skozi. Želim si končati, kar sem začel. Uciju napovedujem rožnato prihodnost," je še dejal McQuaid.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.