Sekulić: "Paziti na skok v napadu"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V spodnjem intervjuju preberite, kaj je o prvem slovenskem tekmecu na EP v Litvi, Bolgariji, povedal pomočnik trenerja Božidarja Maljkovića Aleksander Sekulić.
Oglej si celoten članek

Kako igrajo Bolgari?
Če začnemo v obrambi – poskušajo biti agresivni na žogi. Igrajo na meji osebne napake, obrambo imajo zelo ozko, zapirajo raketo. V njej ne dovolijo veliko prostora.

Je treba na koga v njihovi izbrani vrsti še posebej paziti?
Tu je kar nekaj košarkarjev, ki si služijo kruh izven Bolgarije. Tu sta predvsem brata Dejan in Kalojan Ivanov, ki igrata na položaju krilnega centra in centra, treba je biti pozoren tudi na Filipa Videnova, ki igra tudi v Evroligi, seveda pa je tu še Earl Rowland. Slednji je motor njihove ekipe, je atlet, ki gre od koša do koša in je odličen v igri ena na ena.

Kako bo morala proti Bolgariji zaigrati Slovenija?
V prvi vrsti bomo morali zaustaviti njihov napad. To bomo poskušali storiti že na njihovi polovici igrišča, preprečiti moramo njihovo organizacijo napada. Ne smemo jim dovoliti reči, ki jim gredo dobro od rok. Predvsem moramo paziti na njihov skok v napadu, kjer so z bratoma Ivanov lahko zelo nevarni.

Kje je tekmec še nevaren?
Ena izmed nevarnosti je zagotovo Videnov, ki ima veliko žogo, velikokrat igra pick and roll. Ne smemo jim dovoliti, da pridejo do odprtih metov ali lahkih prodorov. Ko v napadu igrata brata Ivanov, nas ne smejo raztegniti v obrambi, saj s tem dobijo več prostora v raketi.

Koliko tekem Bolgarov ste si v pripravi na dvoboj ogledali?
Večino pripravljalnih dvobojev so izgubili. Odigrali so deset tekem, mi pa smo si jih ogledali pet ali šest. Podrobneje smo si ogledali predvsem njihove zadnje obračune. Tudi proti Španiji niso igrali slabo, a so bili Španci pač toliko boljši, Italijani pa so na pripravljalni tekmi padli v njihov ritem, kar so znali izkoristiti (Bolgari so izgubili le s tremi točkami razlike, bilo je 71:74; op. p.).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.