Selektor Kanade o Slovencih: Kar naj se pritožujejo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kanadski košarkarji so se po zmagi nad Slovenijo prvič uvrstili v polfinale svetovnega prvenstva. Še vedno pa v Manili močno odmevajo besede Dončića o umazani taktiki nasprotnikov, ki da so jo omogočali tudi sodniki. Ti so puščali izjemno grobo igro nad prvim zvezdnikom letošnjega prvenstva.
Oglej si celoten članek

"Če se pritožujejo, pa naj se kar pritožujejo. Mi moramo igrati svojo igro in ohraniti zbranost, da nadzorujemo tisto, kar lahko nadzorujemo," je po zmagi nad Slovenijo ter pred polfinalno tekmo s Srbijo dejal kanadski selektor, Španec Jordi Fernandez. Ta je kot ključ do uspeha kanadske reprezentance izpostavil odlično ekipno igro ter izjemno obrambo Dillona Brooksa nad Luko Dončićem.

Opisal jo je z naslednjimi hvalnicami. "V obrambi nad Dončićem je še posebej blestel Dillon Brooks. Pokazal je predstavo za učbenike, ki bi morala biti del Fibinega muzeja." A marsikateri košarkarski poznavalec, še posebej moderne košarke, ki temelji na hitri igri s sankcioniranimi kontakti, je lahko opazil, da je bila Brooksova obramba na meji pretepaške, a so jo sodniki, kot smo se na tem prvenstvu že navadili, dopuščali. Luko so tekmeci na tem prvenstvu pretepali praktično v vsaki obrambni akciji, prislužil si je tudi kar nekaj prask, zaradi pritoževanja nad sodniškimi odločitvami pa je bil na koncu v zadnji četrtini tudi izključen.

Brooks bo podobno vlogo imel tudi na današnji polfinalni tekmi, kjer bo skušal zaustaviti prvega zvezdnika Srbije Bogdana Bogdanovića. "Gre za odličnega strelca, lahko igra "pick&roll", lahko zadeva z različnih položajev. A mislim, da imamo dovolj košarkarjev, ki ga lahko ustavijo. Ne bo ga zaustavil en sam, zaustavili ga bomo kot ekipa," je pojasnil Fernandez.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 16:05 8. September 2023.

    Ta kLukec je močno precenjen.

  • 09:29 8. September 2023.

    Umazana igra in pristranski sodniki kličejo umazano igro. Na igrišče dajo igralca, ki ga lahko žrtvujejo in spravijo grobega igralca …

  • 09:28 8. September 2023.

    Če je kanadski selektor Jordi Fernandez ponosen na to, da njegova ekipa igra najbolj umazano košarko na tem prvenstvu in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.