Selektor Walesa Speed storil samomor

Foto: Reuters gary speed Foto: Reuters gary speed Foto: EPA gary speed Foto: EPA gary speed Foto: EPA gary speed Foto: EPA gary speed
V 43. letu starosti je zaradi samomora preminil Gary Speed, nekdaj odlični vezist, nato pa trener, ki je v zadnjem letu vodil izbrano vrsto Walesa. Bil je igralska legenda, njegova kariera je trajala kar 22 sezon, leta 2006 je postal prvi igralec, ki je v Premier League zbral več kot 500 nastopov.
Oglej si celoten članek

Nogometna zveza Walesa je sporočila, da je selektor reprezentance Gary Speed umrl v 43. letu starosti, storil je samomor. Policija ga je našla obešenega okrog sedmih zjutraj v njegovem domu v Cheshiru na severozahodu Anglije in dodala, da na prizorišču ni bilo nobenih sumljivih okoliščin, poroča Reuters.

Michael Owen, blizu živeči član Manchester Uniteda, je na Twitterju osupel zapisal: "Nisem mogel verjeti! Še pred nekaj dnevi sva si pomahala, potem ko sva odpeljala najina otroka v šolo." Nekdanji soigralec iz reprezentance Robbie Savage pa je zapisal: "Svet je izgubil velikega človeka. Še včeraj zjutraj sva se pogovarjala. Zakaj, zakaj? Zelo ga bom pogrešal."

V kar 22-letni igralski karieri je Speed nastopal za Leeds, Everton, Newcastle, Bolton in Sheffield United, pri katerem je lani začel trenersko kariero, preden je decembra lani postal selektor valižanske reprezentance. V času igranja za Bolton leta 2006 je postal prvi nogometaš v Premier League z več kot 500 nastopi. Kot igralec je zbral 85 nastopov (igral je med letoma 1990 in 2004) za izbrano vrsto Walesa in osvojil angleško prvenstvo z Leeds Unitedom. Selektorski položaj je zasedel decembra lani. V kvalifikacijah za EP 2012 je njegova reprezentanca v skupini G osvojila četrto mesto z devetimi točkami. Prva je bila Anglija, druga Črna gora.

Nekaj vrhuncev iz dolge in uspešne igralske kariere Garyja Speeda:


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:43 27. November 2011.

    Bil je izjemen napadalec. RIP

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.