Semenya se je vrnila z zmago

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Caster Semenya se je lani po aferi iz leta 2009 vrnila na atletske steze. (Foto: Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Semenya po vrnitvi na steze še ni prikazala šampionske forme. (Foto: Reuters)
Svetovna prvakinja v teku na 800 metrov, Južnoafričanka Caster Semenya, se je po 11 mesecih uspešno vrnila na atletske steze. Slavila je na mednarodnem mitingu v Lappeenranti.
Oglej si celoten članek
Na mitingu je nastopil tudi slovenski atlet Andrej Poljanec, ki je zasedel peto mesto v skoku s palico. Preskočil je 5,2 metra. Zmagal je Američan Darren Niedermayer (5,55 m).

Svetovna prvakinja v teku na 800 metrov, Južnoafričanka Caster Semenya, se je po 11 mesecih uspešno vrnila na atletske steze. Na mednarodnem mitingu v finski Lappeenranti je v teku na dva stadionska kroga slavila s sicer skromnejšim časom 2:04,22.

Semenya zadnje leto ni smela nastopati, saj je morala po zmagi na SP avgusta lani opraviti številne teste o spolu. Nekateri so namreč namigovali, da Semenya ni ženska.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.