Senca dvoma padla tudi na Sky

Foto: EPA
Foto: EPA
Najmočnejše kolesarstvo moštvo zadnjih let, britanski Sky, ima težave z Jonathanom Tierna-Lockejem, ki se je znašel pod drobnogledom Ucija zaradi nerazložljivih odstopanj v biološkem potnem listu.
Oglej si celoten članek

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je uvedla disciplinski postopek zoper kolesarja britanskega moštva Sky, Jonathana Tiernan-Lockeja, ki naj bi storil dopinški prekršek. Pri Uciju so obvestili tudi britansko kolesarsko zvezo, da naj proti kolesarju zaradi kršitve dopinških pravil prav tako začne disciplinski postopek.

Opazili so ga lani

"Podrobna analiza Tiernan-Lockejevega biološkega potnega lista, ki jo je opravila skupina strokovnjakov, je pokazala dopinški prekršek, zlorabo prepovedanih sredstev ali postopkov," so pri Uciju zapisali v izjavi za javnost.

Že septembra so pri moštvu Sky sporočili, da proti Tiernan-Lockeju poteka preiskava zaradi nerazložljivih odstopanj v njegovem biološkem potnem listu, zato so kolesarja umaknili s tekmovanj. Osemindvajsetletnik se je Skyu pridružil januarja, potem ko je lani dobil dirko po Veliki Britaniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.