Šenčur ostal tik pred Evropo: Celjani v finale

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Nogometaši drugoligaša Garmina Šenčurja so bili le tri minute oddaljeni od sanjske uvrstitve v finale Hervis pokala Slovenije, ki bi jim v naslednji sezoni prinesel tudi igranje v Evropski ligi, a so Celjani prek Andraža Žureja izenačili v 90. minuti, na koncu pa Gorenjce izločili po maratonskem izvajanju enajstmetrovk. V finalu jih čaka Maribor.
Oglej si celoten članek

Pravljična zgodba Garmina Šenčurja v letošnji sezoni Hervis pokala Slovenije se je na tragičen način končala v polfinalu, kjer so Gorenjci do 90. minute tekme pri Celju vodili z golom Albina Kotnika v drugem polčasu, nato pa po streljanju enajstmetrovk ostali brez zgodovinske uvrstitve v finale in, najverjetneje, igranja v naslednji sezoni Evropske lige. Na drugem sredinem obračunu je Maribor z identičnim rezultatom kot na prvi tekmi odpravil Rudar Velenje.

Na infarktni tekmi v Areni Petrol je junak z dvema ubranjenima enajstmetrovkama postal mladi celjski vratar Matic Kotnik, ki je v odločilni deveti seriji prebral namero Davida Svibna, njegov soigralec Tadej Kotnik pa je zabil odločilno najstrožjo kazen in Celje popeljal v finale. Grofje so se v podaljške rešili v enem zadnjih napadov rednega dela, ko je precej srečno, a z izvrstnim strelom zadel Andraž Žurej.

Vijolice na poti proti dvojni kroni

Mariborčani so se še tretjič v tednu dni pomerili z Velenjčani, v mestu pa so vsi v pričakovanju nedeljske tekme s Triglavom, ko naj bi potrdili deseti naslov državnih prvakov. Toda tekma z Rudarjem je pokazala, da so Mariborčani močni le, ko so stoodstotno zbrani. Prvo opozorilo je prišlo v že v osmi minuti, to je bil prvi strel gostov na gol. Rajko Rotman je prišel do strela, z 20 metrov je meril natančno in zadel pod prečko.

Izenačenje je prišlo minuto kasneje, Robert Berić se je znašel na levi strani, streljal proti golu, žoga pa je zletela v nasprotni kot. Za vodstvo vijoličastih je poskrbel Etien Velikonja. Berić je opravil veliko delo, z asistenco poskrbel, da se je Velikonja znašel pred vratarjem Gregorjem Finkom ter ga ugnal. Za učinkovitost v prvem polčasu je poskrbel Denis Klinar, ki je v kazenskem prostoru z glavo žogo poslal v mrežo, s tem pa Velenjčanom ohranil nekaj možnosti za napredovanje.

V drugem polčasu je ritem igre padel, akcij je bilo manj. V 61. minuti so gostje zadeli mrežo domačih, toda Luka Majcen je bil v nedovoljenem položaju. Ob koncu tekme so gostom pošle moči, kar so Mariborčani izkoristili za dva zadetka. V 81. minuti je Velikonja potrdil izjemno učinkovitost v spomladanskem delu. Martin Milec je z desne strani poslal predložek, Velikonja pa je žogo po tleh poslal v velenjsko mrežo. Za zmago in potrditev napredovanja je poskrbel Marcos Tavares, ki je iz bližine spretno ugnal vratarja Finka.

Hervis pokal Slovenije, polfinale, povratni tekmi:

MARIBOR : Rudar Velenje 4:2 (2:2) /4:2/
Berić (9), Velikonja (18, 81), Tavares (90); Rotman (8), Klinar (37)

CELJE : Garmin Šenčur 9:8* (0:0) /1:1/
Žurej (90); Kotnik (57)
* - po enajstmetrovkah

Enajstmetrovke:

Božičič (Šenčur/zadel); Verbič (Celje/zadel)
Kotnik (zgrešil); Bezjak (zadel)
Aljančič (zadel); Škafar (zgrešil)
Čatić (zadel); Medved (zadel)
Bunderla (zadel); Krljanović (zadel)
Košnik (zadel); Krajcer (zadel)
Kern (zadel); Centrih (zadel)
Ros (zadel); Gobec (zadel)
Sviben (zgrešil); T. Kotnik (zadel)

Finale bo na sporedu 23. maja na stadionu Stožice v Ljubljani.

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat prve tekme
AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala v finale

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.