Senzacija v ABA Ligi! NBA megazvezdnik tik pred podpisom!

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdaj eden najbolj vročih organizatorjev igre v ligi NBA naj bi bil tik pred podpisom za Igokeo.
Oglej si celoten članek

Največje NBA zvezde praviloma obiščejo Evropo šele proti koncu svojih karier, ko ne igrajo več na najvišjem nivoju ter se preselijo na staro celino zgolj zaradi želje po poslednjem dobrem zaslužku za lažji pokoj.

Foto: Epa Allen Iverson

Tako sta recimo tudi legendarna Bika iz Chicaga Scottie Pippen ter Dennis Rodman že po zaključku svojih karier izkoristila svojo slavo ter se odpravila na Finsko in Švedsko po dodaten zaslužek. Allen Iverson pa je po končani NBA karieri nastopal za turški Bešiktaš, medtem ko je v zadnjih letih ena izmed bolj zaželjenih destinacij za nekdaj zelo dobre ameriške košarkarje postala ABA liga.

Za Budućnost je tako pred dvema letoma nastopal dvakratni NBA prvak z Miamijem Norris Cole, medtem ko sta v preteklosti dres Zagreba ter Cedevite nosili še dve zelo veliki NBA imeni, T.J. Ford ter Mickael Gelabale.

Zdaj pa je na pomolu prava prestopna senzacija. Igokea naj bi se namreč po poročanju nekaterih tujih medijev že dogovorila za prestop nekdanjega izjemnega zvezdnika lige NBA, Brandona Jenningsa. Še pred nekaj leti bi se kaj takšnega zdelo popolnoma nemogoče, a za 30-letnika so najboljši košarkarski dnevi že zdavnaj minili.

Jennings bi kljub številnim zelo dobrim košarkarjem zagotovo postal daleč največji ameriški zvezdnik, ki bi zaigral v tem regijskem tekmovanju. Gre za košarkarja, ki je zaradi svoje nadarjenosti celo preskočil kolidž ter se po končani srednji šoli takoj posvetil profesionalni košarki. Za eno leto se je odpravil v Evropo, kjer je člansko košarko izkusil pri Lottomatici, nato pa je bil kot 10. izbran na naboru lige NBA, ko ga je izbral takrat še zelo slabi Milwaukee, v katerem pa je naravnost eksplodiral.

Foto: Epa Brandon Jennings

Postal je izjemen organizator igre, ki je v svojih prvih šestih sezonah v najmočnejši ligi na svetu vsako leto dosegal več kot 15 točk na tekmo, medtem ko je tekom svoje najuspešnejše sezone 2011/12 povprečno na tekmo dosegal 19,1 točko, 3,4 skoke, 5,5 asistenc ter 1,6 ukradenih žog.

Izjemna je bila tudi njegova "rookie" sezona, ko je bil soglasno izbran na poziciji organizatorja igre v idealno postavo novincev, prav tako pa je bil kar tri mesece izbran za Novinca meseca. V svoji prvi sezoni v ligi NBA se je tudi zapisal v zgodovino te lige, kot najmlajši igralec vseh časov, ki je na tekmi dosegel več kot 50 točk. Pri svojih 20 letih ter 52 dneh je namreč proti ekipi Golden State Warriors dosegel kar neverjetnih 55 točk.

Foto: Profimedia Brandon Jennings

Blestel je tudi še prvo sezono v Detroitu, preden si je po vsega šestih letih v najmočnejši ligi na svetu leta 2015 poškodoval ahilovo tetivo. Z igrišč je bil odsoten več kot pol leta, košarkar, ki se je vrnil, pa ni bil več senca igralca izpred poškodbe.

Selil se je še po številnih NBA ekipah, bil vmes tudi na Kitajskem ter v ameriški razvojni ligi, toda forme preprosto ni uspel več najti. V igri je bilo preveč nihanj, prevečkrat pa je izgledal nezainteresirano. Ko ga leta 2018 ni želela podpisati nobena izmed ameriških ekip, se je odpravil v Rusijo k Zenit St. Peterburgu, a je pogodbo prekinil po vsega treh mesecih.

Foto: Profimedia Brandon Jennings

Vse od leta 2018 je tako nekdanji veliki zvezdnik ter eden najperspektivnejših košarkarjev na svetu brez ekipe. Vprašanje je, v kakšni formi se lahko vrne po dvoletni prekinitvi, toda ekipa iz Laktaša se je odločila, da je njegova sposobnost vredna tveganja. Lahko da bodo uspeli prebuditi nekdanjega košarkarskega velikana, sicer pa bo vsaj odlična marketinška poteza.

Igokea ima sicer zelo dobro izkušnjo iz lanske sezone, ko je v njenem dresu kraljeval nekdanji NBA igralec Rashad Vaughn, ki je povprečno dosegal 16,5 točk na tekmo, a se je že preselil k Budućnosti. Igokea je tako morala začeti iskanje za novo NBA zvezdo...

Kot kaže jo je že našla v obliki košarkarja, ki bi mogoče celo predstavljal največje ime, ki je kdaj zaigralo v ABA ligi.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:55 10. Junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.