Senzacija v Celju: padel evropski prvak!

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na tekmi 5. kola rokometne Lige prvakov v domači dvorani senzacionalno premagali nemški Kiel. V prvem polčasu so aktualni evropski prvaki večino časa vodili, v drugem pa so pobudo prevzeli Celjani in se zasluženo veselili druge zmage v letošnji sezoni (31:28).
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometni podprvak je dosegel drugo zmago v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Po švedskem Sävehofu je nekoliko presenetljivo, a povsem zasluženo premagal tudi aktualnega osvajalca Lige prvakov - nemški Kiel.

Celjski rokometaši so pred tekmo upali, da bi - ob svoji sanjski in silno bledi tekmečevi predstavi - lahko presenetili aktualnega evropskega prvaka. V tak scenarij niso verjeli niti najbolj zagrizeni in zaslepljeni privrženci domačega kluba, a izbranci domačega stratega Vladana Matića so jih presenetili in dosegli enega svojih največjih podvigov v Ligi prvakov.

Celjska zasedba je na sobotnem obračunu prikazala izjemno predstavo, mogočna severnonemška ekipa, ki je v zadnjih petih letih kar trikrat slavila v najelitnejšem evropskem tekmovanju (2007, 2010 in 2012), je v prelomnih trenutkih dvoboja prikazala zelo bledo igro, njene izjemne posameznike pa je zasenčila celjska kolektivna in bojevita igra.

Ob odmoru poravnani na 12

Uvodna domača zasedba - na vratih je bil Matevž Skok, na krilnih položajih Gašper Marguč in David Razgor, na zunanjih položajih Sebastian Skube, Mate Lekai in Žiga Mlakar, na mestu krožnega napadalca Alem Toskić - je odlično odprla tekmo. Po vodstvu z 2:0 in 3:1 je aktiven izid držala do šeste minute, ko je imenitna zasedba na nasprotni strani igrišča prešla v vodstvo s 4:3.

Celjska gibljiva obramba je bila v prvem polčasu na izjemno visoki ravni, mednarodno obarvani nemški zasedbi, ki je v prvem polčasu največ vodila s tremi goli, je povzročila hude preglavice. Izbranci domačega trenerja Matića so nekoliko večje probleme imeli v napadu, predvsem zaradi očitnega primanjkljaja v višini.

Navkljub temu so bili v prvi polovici tekme izenačeni z mogočnimi rokometaši iz Kiela (v 20. minuti je bilo 8:9, v 28. pa 11:12), v 30. minuti pa je Toskić iz nasprotnega napada izenačil na 12:12.

Igralci iz mesta od Savinji so v drugem polčasu povsem zasenčili slovite tekmece iz Kiela. Na krilih navdahnjenega Marguča in Skubeta so si v 36. oziroma 39. minuti priigrali tri gole prednosti (18:15 in 20:17).

Zlatorog na nogah

Več kot pet tisoč gledalcev, kar je rekordno število v tej sezoni v Zlatorogu, je bilo na nogah. Celjani so v nadaljevanju odbili vse napade slovite nemške ekipe, v 48. minuti pa po golu Mlakarja znova dosegli najvišje vodstvo na tekmi (25:22).

V blaženem stanju so ostali vse do konca tekme. V 55. minuti, ko je Nikola Ranevski ukradel žogo in povišal na 28:25, se je Celjanom nasmihala druga letošnja zmaga, glede na veljavo tekmeca, ki je znan po svojih neverjetnih preobratih, pa ta še vedno ni bila zanesljiva.

A Matičevi izbranci so v končnici prikazali izjemno zrelo predstavo in odbili vse napade gostov za senzacionalno zmago z 31:28. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Marguč, ki je dosegel sedem golov, po pet golov sta prispevala Skube in Toskić.

Celjska ekipa bo v naslednjem kolu gostovala pri Kielu, tekma pa bo v sredo, 21. novembra.

Liga prvakov, skupina B, 5. kolo:

Celje Pivovarna Laško : Kiel 31:28 (12:12)
Marguč 7 (3), Skube in Toskić 5, Mlakar 4, Zelenović in Ranevski 3; Sigurdsson 7, Ilić 5 (3), Narcisse in Sprenger 4

Nedelja ob 16.30:
Sävehof - Veszprem

Že odigrano:
Constanta : Atlético Madrid 23:28 (13:12)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:21 17. November 2012.

    CELE, CELE!!!!!!!

  • 18:49 17. November 2012.

    Bravo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.