Senzacionalni 19-letnik ubranil zaključno žogo za krstni polfinale

Foto: Epa
Foto: Epa
V New Yorku so znani vsi polfinalisti zadnjega turnirja za grand slam v sezoni.
Oglej si celoten članek

Američan Frances Tiafoe, ki je izločil devetega nosilca odprtega prvenstva ZDA Rusa Andreja Rubljova, se bo v polfinalu pomeril s Špancem Carlosom Alcarazem. Španski najstnik je po petih urah in 18 minutah s 3:2 v nizih premagal Italijana Jannika Sinnerja.

Zadnji polfinalni par je bil znan v moški posamični konkurenci davi po srednjeevropskem času po več kot peturnem maratonu s primesmi trilerja.

OP ZDA Kyrgiosu najvišja kazen v New Yorku doslej

Foto: Epa Carlos Alcaraz Nasproti sta si stala igralca, ki še nista zaigrala v polfinalu turnirjev za grand slam, 21-letni Sinner in 19-letni Alcaraz. Več moči je imel španski najstnik, ki je bolje začel in končal dvoboj z Italijanom. Alcaraz je povedel s 6:3. V nadaljevanju pa sta bila tekmeca veliko bolj izenačena, naslednja dva niza je po podaljšani igri dobil Sinner.

Ko je že kazalo, da se bo Italijan prebil v svoj prvi polfinale na turnirjih velikih četverice, pa je Alcaraz uprizoril vrnitev ter dobil naslednja dva niza ter slavil s 6:3, 6:7 (7), 6:7 (0), 7:5, 6:3.

Devetnajstletni Španec je z uvrstitvijo v polfinale dosegel svoj  največji uspeh na turnirjih za grand slam.

V moškem žrebu je za veselje domačega občinstva poskrbel Frances Tiafoe, ki je v četrtfinalu s 7:6, (3), 7:6 (0), 6:4 izločil Rusa Andreja Rubljova, sicer devetega nosilca newyorškega turnirja. Tiafoe je s tem postal prvi Američan v polfinalu tega turnirja po 16 letih.

Štiriindvajsetletni Tiafoe, 22. nosilec, je že v 4. krogu dosegel eno največjih zmag kariere, ko je izločil Španca Rafaela Nadala.

Foto: Epa France Tiafoe

Drugi moški polfinalni par OP ZDA je bil znan v sredo. Rus Karen Hačanov, ki se je uvrstil v svoj premierni polfinale na turnirjih za grand slam z zmago nad Avstralcem Nickom Kyrgiosom, bo v polfinalu prekrižal lopar z Norvežanom Casperjem Ruudom, ki je premagal Italijana Mattea Berrettinija in se kot prvi Norvežan v zgodovini turnirja uvrstil med najboljšo četverico.

V ženski konkurenci se bo najboljša teniška igralka na svetu Iga Swiatek, ki je izločila domačinko Jessico Pegula, v polfinalu merila z Belorusinjo Arino Sabalenka, ki je bila v četrtfinalu boljša od Čehinje Karoline Pliškove.

V drugem polfinalu bosta igrali finalistka Wimbledona iz Tunizije Ons Jabeur, ki je v četrtfinalu premagala na Hrvaškem rojeno Avstralko Ajlo Tomljanović, in Francozinja Caroline Garcia, ki je izločila mlado ameriško zvezdnico Coco Gauff.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.