Šerbec: Zatajili z igralcem več

Foto: Žurnal24 Uroš Šerbec se je dobro znašel tudi v vlogi televizijskega komentatorja.
Za slovo od prvega dela rokometnega EP je naša reprezentanca, ki se je že prej uvrstila v drugi krog, izgubila s Hrvaško. Za zurnal24.si je tekmo pokomentiral Uroš Šerbec.
Oglej si celoten članek

Kljub večinoma izenačeni igri so slovenski rokometaši po rezultatu 22:22 popustili in na koncu proti Hrvaški klonili s petimi zadetki zaostanka. Tudi Urošu Šerbcu je žal za izgubljeno priložnostjo. "Škoda, da nismo iztržili kaj več. Bili smo zelo blizu in Hrvatom 50 minut odlično parirali. Žal nam je v zadnjih desetih minutah zmanjkalo zbranosti," je povedal nekdanji reprezentant in podal mnenje o razlogih za poraz Slovenije. "Ključno je bilo igranje z igralcem več, saj kar dvakrat nismo tega izkoristili in se odlepili. S tem bi Hrvate prisilili, da nas lovijo. Nato se je stvar obrnila, v tej želji smo naredili še več napak, zapravili nekaj čistih strelov. Kakovostna ekipa kot je Hrvaška je to seveda izkoristila. Na koncu je razlika morda nekoliko prevelika, vendar pa je zmaga hrvaške zaslužena."

Je na tekmo kakorkoli vplivalo dejstvo, da sta bili obe reprezentanci že pred srečanjem v drugem krogu evropskega prvenstva? "Mislim, da ne," pravi nekdanji igralec Celja. "Mogoče ni bilo tistega sto odstotnega tekmovalnega naboja. Vendar pa se je šlo tudi za to, kdo bo koliko točk odnesel naprej. Mislim, da ležernost ni bilo prisotna, borbenost in motivacija sta bili pri obeh reprezentancah na najvišjem nivoju. Sosedski derbi je stvar prestiža, v takih tekmah se ne 'šparamo' in vedno odigramo 'na polno'.“

 
 

Aleš Pajovič je pokazal, da ga Slovenija nujno potrebuje.

Uroš Šerbec

 
Pred srečanjem se je veliko govorilo o vratarjih. Na koncu sta bila na obeh straneh prav čuvaja mreže izbrana za najboljše. Pri naših je ta čast pripadla Gorazdu Škofu . "Oba naša vratarja sta bila super. Lapajne in Škof sta bila vsak v svojem polčasu odlična. Po odstotku strelov je bil Škof nekoliko boljši, on je tudi nekako držal priključek. Če so se že odločali med vratarji, je Škof zasluženo igralec tekme, čeprav bi si ta naziv zaslužil tudi Beno. Danes sta bila glavna gonilna sila ekipe. Za pohvaliti pa bi bilo tudi Aleša Pajoviča, ki je znova odigral res dobro tekmo. Pokazal je, da ga reprezentanca nujno potrebuje, saj je edini, ki zna doseči gol z razdalje," je o naših najboljših možeh povedal Šerbec.

Kaj pa Uroš Zorman ? Ali upravičeno želimo več od našega organizatorja igre? "Morda smo pričakovali več, vendar tako je, ko igralec s svojo kakovostjo postavi visoke standarde, smo tega vajeni. Uroš igra dobro, malce bodejo v oči njegove izgubljene žoge, vendar pa je njegov stil igre tak in se mu to dogaja. Ima še rezerve, lahko izboljša zbranost, nekoliko je raztresen tudi pri 'čistih' strelih. Lahko igra boljše in prepričan sem, da bo v drugem delu odigral še boljše. Vendar pa bi njegovo igro sam ocenil kot zelo dobro že zdaj. Dobro povezuje igro in je pravi vodja."

Tonči Valčič in Rok Praznik © AFP

 
Če na Zormanovo eksplozijo še čakamo pa je jasno, da je Ivano Balić kljub poškodbi, ki ga je pestila kar nekaj časa, še vedno pred vsemi. "Vidi se, da težko zdrži 60 minut, vendar pa je bil on v prvem polčasu tista gonilna sila, ki je naredila razliko. Bil je nerešljiva uganka za naše, tako z zadetki, kot z asistencami, preigravanji," o rokometnem Michaelu Jordanu pravi Šerbec. "Dokler je bil v prvem delu še svež se je videlo, kako težko ga je ustaviti. V drugem delu mu je kot posledica fizične utrujenosti nekoliko popustila zbranost. Vendarle mesec in pol ni odigral tekme. Tako dolga odsotnost pusti posledice. Mislim pa, da je na vseh treh tekmah odigral odlično in je alfa in omega reprezentance, ki je brez njega, ali pa z njim, povsem druga ekipa," je pogovor za zurnal24.si zaključil eden najboljših slovenskih rokometašev vseh časov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.